Glavno jelo /

Biftek u umaku od zelenog papra

Image

Biftek u umaku od zelenog papra jelo je koje se brzo i jednostavno priprema. Pripremite biftek u umaku od zelenog papra uz pomoć našeg recepta.

15.6.2021.
16:29
VOYO logo

Biftek u umaku od zelenog papra jedan je od načina kako možete pripremiti juneći biftek. Kako biste pripremili biftek potrebno vam je pola sata, a priprema je jednostavna.

Biftek u umaku od zelenog papra - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 dkg junećeg bifteka
  • 2 žlice zelenog papra iz staklenke
  • 2 dcl temeljca mesne juhe
  • 1 žlica zelenog papra u zrnu
  • 0,5 dcl konaka
  • 1,5 dkg milerama
  • sol i ulje

Biftek u umaku od zelenog papra - priprema:

Narežite juneći biftek na odreske i posolite. Svaki dorezak sa oba dvije strane uvaljajte u zeleni papra koji ste izmrvili te premažite uljem. Stavite peći na vruću tavu bez masnoće, dovoljno je 4 minute sa svake strane. Nakon toga biftek stavite na toplo mjesto, a na masnoću od prženja dodajte zeleni papar koji niste usitnili te kratko popržite, prelijete konjakom i flambirajte. Kada se vatra ugasi dodajte mesni temeljac i miješajte dok ne zavrije. Na kraju dodajte mileram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte odreske bifteka s umakom od zelenog papra i servirajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo