Biftek u umaku od zelenog papra jedan je od načina kako možete pripremiti juneći biftek. Kako biste pripremili biftek potrebno vam je pola sata, a priprema je jednostavna.
Biftek u umaku od zelenog papra - sastojci:
- 80 dkg junećeg bifteka
- 2 žlice zelenog papra iz staklenke
- 2 dcl temeljca mesne juhe
- 1 žlica zelenog papra u zrnu
- 0,5 dcl konaka
- 1,5 dkg milerama
- sol i ulje
Biftek u umaku od zelenog papra - priprema:
Narežite juneći biftek na odreske i posolite. Svaki dorezak sa oba dvije strane uvaljajte u zeleni papra koji ste izmrvili te premažite uljem. Stavite peći na vruću tavu bez masnoće, dovoljno je 4 minute sa svake strane. Nakon toga biftek stavite na toplo mjesto, a na masnoću od prženja dodajte zeleni papar koji niste usitnili te kratko popržite, prelijete konjakom i flambirajte. Kada se vatra ugasi dodajte mesni temeljac i miješajte dok ne zavrije. Na kraju dodajte mileram.
Prelijte odreske bifteka s umakom od zelenog papra i servirajte.