Kuharica /

Kako jednostavno pripremiti biftek na naglo?

Image
Foto: Pixabay

Spoj maslaca I češnjaka savršeno se slaže uz odrezak bifteka, daju mu karameliziranu boju i sočnost. Saznajte kako pripremiti biftek na naglo.

7.12.2022.
12:31
Pixabay
VOYO logo

Biftek na naglo poslužite kao glavno jelo i oduševite svoje ukućane. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je odlično glavno jelo. Kako jednostavno i pravilno pripremiti biftek na naglo?

Biftek na naglo sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg bifteka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • kocka maslaca
  • češanj češnjaka

Savjeti kako pripremiti biftek na naglo:

Za početak poželjno je odstraniti sve vanjske sokove s odrezak bifteka. To možete najlakše učiniti s papirnatim ubrusom. Tako ćemo izbjeći silno prskanje ulja prilikom pečenja i dobit ćemo lijepu hrskavu koricu po rubovima odrezak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je važno začiniti komad mesa prije pečenja. Nemojte previše komplicirati sa začinima, biftek je dovoljno dobro posoliti i popapriti te ga ostaviti da upije začine. Idealno bi bilo da biftek ostane u marinadi tijekom noći.

Dobro zagrijte tavu u kojoj pripremate biftek na naglo. Dodajte u tavu maslaca i malo ulja. Izgnječite jedan režanj češnjaka nožem i dodajte sve zajedno u tavu. Maslac bifteku daje specifičnu aromu i posebnu smeđu boju karamele, dok češnjak daje svoj specifičan miris i zaokružuje biftek na naglo u jednu cjelinu prepunu aroma.

Biftek pecite sa svake strane 3 do 4 minute, na temperaturi od 65°C dok se ne stvori smeđa hrskava korica, tada okrenite na drugu stranu. Za kraj uzmite hvataljke i ispecite svaki rub odreska dok on ne poprimi hrskavu koricu. Svaki rub pecite po 1 minutu. Temperaturu bifteka možete mjeriti kuhinjskim termometrom tako da metalni vrh zabodete u komad mesa I očitate temperature. Ako vam je temperature previsoka sklonite tavu s vatre I pustite da temperature lagao padne.

Na kraju izvadite biftek na dasku za rezanje i ostavite ga 5 minuta da se meso odmori, da se svi sokovi ravnomjerno rasporede. Narežite ga na jednake komade i posipajte ga krupnom soli. Vaš biftek na naglo je spreman za posluživanje i želimo vam dobar tek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo