Svatko ima svoje tumačenje i mišljenje o ispravnom stupnju pečenosti, od rare do well done i sve između. Ali s tako malim razlikama u temperaturi, doista morate dobro paziti kako ne biste pogriješili između savršeno pečenog i prepečenog komada mesa. Ovdje ćemo vam reći kako postići temperaturu koju želite za biftek medium.
Biftek se brzo peče izvana prema unutra, što znači da će se vanjski dio bifteka uvijek ispeći brže od sredine. Ovo je sjajno za postizanje lijepe korice izvana, ali znači da postoji velika vjerojatnost da ćete se prekuhati dok čekate da unutrašnjost nadoknadi. Ono što je jednako pečenosti bifteka je završna unutarnja temperatura odreska. To znači da morate zaustaviti proces kuhanja prije željene spremnosti. Evo koja je točna temperatura medium rare bifteka.
Ako volite sočan i mekan biftek, onda vjerojatno volite medium rare biftek. Pečen na temperaturi od 54–57°C, mišićna vlakna medium rare pečenog odreska tek se počinju stezati, ali još ne ispuštaju sav svoj sok, a za mnoge ljude to znači savršenstvo. Za neke, to je preblizu sirovom, pa im je draži well done biftek. Srednja temperatura odreska je 57-63° i daje nešto vlaknastiji, manje sirovi odrezak, ali i manje sočan. To je medium rare biftek temperatura.