Sastojci za bezglutenske muffine:
- 250 g bezglutenskog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 75 g zobi bez glutena
- 200 g borovnica
- 2 jaja
- 50 ml kokosovog ulja
- 150 ml bademovog mlijeka
Kada želite pripremate bezglutenske muffine, važno je da najprije prikupite sve potrebne sastojke. Stavite brašno, šećer, zob i borovnice u veliku zdjelu za miješanje i napravite udubljenje u sredini.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i mlijeko, a zatim drvenom kuhačom umiješajte u suhe sastojke dok se ne sjedine, ali još uvijek budu pomalo grudasti, kako bi bezglutenski muffini u konačnici bili što uspješniji.
Žlicom stavite smjesu u papirnate kalupe i pecite 20 minuta ili dok muffini ne porumene. Ostavite bezglutenske muffine da se ohlade minutu ili dvije u kalupu, a zatim ih prebacite na pladanj da se potpuno ohlade.
Kad se ohlade, bezglutenske muffine možete poslužiti s malo borovnica sa strane. Izvrsni su za doručak, ili uz popodnevni čaj!