Recept i priprema /

Bezglutenski muffini za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Ako ne smijete jesti gluten svejedno možete uživati u muffinima. Kako pripremiti bezglutenske muffine?

16.7.2022.
14:48
Pixabay
VOYO logo

Sastojci za bezglutenske muffine:

  • 250 g bezglutenskog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 75 g zobi bez glutena
  • 200 g borovnica
  • 2 jaja
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 150 ml bademovog mlijeka

Kada želite pripremate bezglutenske muffine, važno je da najprije prikupite sve potrebne sastojke. Stavite brašno, šećer, zob i borovnice u veliku zdjelu za miješanje i napravite udubljenje u sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i mlijeko, a zatim drvenom kuhačom umiješajte u suhe sastojke dok se ne sjedine, ali još uvijek budu pomalo grudasti, kako bi bezglutenski muffini u konačnici bili što uspješniji.

Žlicom stavite smjesu u papirnate kalupe i pecite 20 minuta ili dok muffini ne porumene. Ostavite bezglutenske muffine da se ohlade minutu ili dvije u kalupu, a zatim ih prebacite na pladanj da se potpuno ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se ohlade, bezglutenske muffine možete poslužiti s malo borovnica sa strane. Izvrsni su za doručak, ili uz popodnevni čaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo