Konzumacija glutena koji se nalazi u običnim lepinjama za neke može biti vrlo štetna. Zato morate probati bezglutenske lepinje! Bezglutenske lepinje jednako su mekane i ukusne kao i one klasične.
Popis sastojaka za bezglutenske lepinje:
- 500 g bezglutenskog brašna
- svježi kvasac
- žlica šećera
- žlica soli
- 1 jogurt
- 200 ml vode
Recept za bezglutenske lepinje:
Kvas pripremite u mlakoj vodi i šećeru. Od bezglutenskog brašna, jogurta, vode i soli zamijesite tijesto. Na posljetku tijestu dodajte i nadošli kvas. Tijesto umijesite da se svi sastojci povežu pa ga ostavite sat vremena da nadođe.
Nadošlo tijesto podijelite na 5 kuglica. Svaku pojedinu kuglicu razvaljati na željenu veličinu i ispeći ih u tavi. Dovoljno je peći 30 – 45 sekundi sa svake strane. Friško pečene bezglutenske lepinje premažite maslacem i poslužite. Dobar tek!