Recept i priprema /

Kako napraviti bezglutenske lepinje?

Image
Foto: Pixabay

Bezglutenske lepinje savršene su ako želite smanjiti konzumaciju glutena. Isprobajte recept za bezglutenske lepinje.

11.6.2022.
13:08
Pixabay
VOYO logo

Konzumacija glutena koji se nalazi u običnim lepinjama za neke može biti vrlo štetna. Zato morate probati bezglutenske lepinje! Bezglutenske lepinje jednako su mekane i ukusne kao i one klasične.

Popis sastojaka za bezglutenske lepinje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g bezglutenskog brašna
  • svježi kvasac
  • žlica šećera
  • žlica soli
  • 1 jogurt
  • 200 ml vode

Recept za bezglutenske lepinje:

Kvas pripremite u mlakoj vodi i šećeru. Od bezglutenskog brašna, jogurta, vode i soli zamijesite tijesto. Na posljetku tijestu dodajte i nadošli kvas. Tijesto umijesite da se svi sastojci povežu pa ga ostavite sat vremena da nadođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadošlo tijesto podijelite na 5 kuglica. Svaku pojedinu kuglicu razvaljati na željenu veličinu i ispeći ih u tavi. Dovoljno je peći 30 – 45 sekundi sa svake strane. Friško pečene bezglutenske lepinje premažite maslacem i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo