Pripremanje beze kore je drugačiji od načina pripreme ostalih kora za tortu. Kada pripremate recept za beze kore, morate pažljivo mjeriti sastojke, uključujući i bjelanjke. Osim toga, za beze kore je najbolje koristiti jaja sobne temperature.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za beze kore su:
- 4 bjelanjka
- 200 grama šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 90 grama šećera
- 90 grama brašna
Kada se priprema ovaj recept za beze kore najprije je potrebno mikserom pomiješati bjelanjke dok ne postanu čvrsta smjesa. Zatim je potrebno postepeno dodavati šećer i sok od limuna te ponovno pomiješati pomoću miksera.
Sljedeće što je potrebno napraviti kod pripreme recepta za bez kortu je ravnomjerno raspodijeliti beze kore na papir za pečenje na limu za pečenje. Lim za pečenje stavite u pećnicu zagrijanu na 50°C. Beze kore je potrebno sušiti u pećnici do 4 sata, odnosno kada beze kore poprime željenu boju i teksturu.