Beze kore i čokoladna krema savršen su spoj. Oduševit će svakog ljubitelja čokoladne, ali i one koji to nisu jer u kombinaciji, beze kore i čokoladna krema, daju savršen desert, nimalo presladak.
Beze kore i čokoladna krema desert su koji se priprema od sljedećih sastojaka:
Beze kore:
- 10 bjelanjka
- 300 g šećera u prahu
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica gussnela
- 4 žlice kakaa u prahu
Čokoladna krema:
- 300 ml mlijeka
- 1 krema za kolače od čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Ukras
- 500 ml slatkog vrhnja
Prvo treba napraviti beze kore i to tako da se bjelanjak istuče u čvrsti snijeg. Kad se to napravi, posebno se dodaje šećer u prahu, pomiješa se te zatim limunov sok, gussnel i kakao. Dobivena smjesa podijeli se na tri dijela. U lim za torte staviti papir za pečenje te posložiti prvu smjesu udaljenu od ruba 1 cm s obzirom da se beze kore prilikom pečenja rašire. Staviti peći otprilike 45 minuta na 150 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu. Ispeći sve tri kore.
Za to vrijeme pripremiti kremu tako da se u hladno mlijeko ulije slatko vrhnje te krema za kolače. Izmiksati.
U sljedećem koraku treba se složiti beze kora i čokoladna krema na način da se slaže: – beze kora – dio kreme – beze kora – dio kreme – beze kora
Na kraju izmiksati šlag i ukrasiti tortu!
Ovako pripremljen desert oduševit će svako nepce jer su beze kore i čokoladna krema savršen spoj.