Tražite recept za beskvasno tijesto za pizzu? Ovo je najbolje beskvasno tijesto za pizzu koje možete pripremiti za svega par minuta.
Za beskvasno tijesto za pizzu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 400 g brašna
- 240 ml tople vode
- 20 ml maslinovog ulja
- pola žličice soli
Kako se priprema beskvasno tijesto za pizzu?
Prethodno zagrijte pećnicu na najjaču postavku ili najmanje 230°C i unutra stavite čiste tepsije/limove za pečenje.
Dodajte brašno u zdjelu. U sredini napravite udubinu i dodajte sol i toplu vodu. Miješajte žlicom nekoliko sekundi, kada se tijesto počne spajati dodajte maslinovo ulje.
Rukama spojite tijesto i prevrnite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Mijesite nekoliko sekundi da napravite kuglu, tijesto treba biti mekano i glatko. Podijelite tijesto na dvije loptice, razvaljajte u velike podloge za pizzu na debljinu od oko 2 cm. Upravo ste pripremili beskvasno tijesto za pizzu.
Pažljivo prebacite podloge za pizzu na pladnjeve i prelijte umakom i željenim dodacima. Pecite 15 minuta ili dok sir ne poprimi zlatnu boju, mjehuriće i rastopljen, a podloga hrskava.