Pizza majstor /

Beskvasno tijesto za pizzu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Recept za tanko i hrskavo beskvasno tijesto za pizzu koje ne sadrži kvasac i ne zahtijeva vrijeme dizanja je ovdje. Napravite ovo super jednostavno beskvasno tijesto za pizzu za oko 5 minuta.

5.1.2023.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Tražite recept za beskvasno tijesto za pizzu? Ovo je najbolje beskvasno tijesto za pizzu koje možete pripremiti za svega par minuta.

Za beskvasno tijesto za pizzu potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g brašna
  • 240 ml tople vode
  • 20 ml maslinovog ulja
  • pola žličice soli

Kako se priprema beskvasno tijesto za pizzu?

Prethodno zagrijte pećnicu na najjaču postavku ili najmanje 230°C i unutra stavite čiste tepsije/limove za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte brašno u zdjelu. U sredini napravite udubinu i dodajte sol i toplu vodu. Miješajte žlicom nekoliko sekundi, kada se tijesto počne spajati dodajte maslinovo ulje.

Rukama spojite tijesto i prevrnite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Mijesite nekoliko sekundi da napravite kuglu, tijesto treba biti mekano i glatko. Podijelite tijesto na dvije loptice, razvaljajte u velike podloge za pizzu na debljinu od oko 2 cm. Upravo ste pripremili beskvasno tijesto za pizzu.

Pažljivo prebacite podloge za pizzu na pladnjeve i prelijte umakom i željenim dodacima. Pecite 15 minuta ili dok sir ne poprimi zlatnu boju, mjehuriće i rastopljen, a podloga hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo