Bakalar u bijelom vinu jelo je od bakalara koji je jednostavan za pripremu, donosimo vam recept za pripremu bakalara u bijelom vinu.
Bakalar u bijelom vinu sastojci:
- 80 dkg filea bakalara
- 5 dkg maslaca
- 1 glavica luka
- 125 ml slatkog vrhnja
- limun
- 3 dkg brašna
- 250 ml bijelog vina
- 1 žlica kopra
- sol i papar
Bakalar u bijelom vinu - priprema:
Najrpije očistite file bakalara od kostiju, začinite soli i sa sokom polovice limuna. Nakon toga file bakalara narežite na komadiće.
U posudu stavite maslac i dodajte sjeckani luk, posolite i kratko pirjajte. Nakon tofa dodajte brašno, promiješajte, ulijte bijelo vono, dodajte komadiće bakalara, začinite paprom i pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.
Za to vrijeme istucite čvrsti šlag te ga sa sjeckanimkoprom dodajte u posudu. Lagano promiješajte sve zajedno i Bakalar u bijelom vinu je spreman za serviranje.