Riblji specijaliteti /

Bakalar u bijelom vinu - jednostavna i brza priprema

Image

Bakalar u bijelom vinu vrlo jednostavno se priprema i potrebno vam je samo pola sata kako biste pipremili bakalar u bijelom vinu.

10.6.2021.
9:05
VOYO logo

Bakalar u bijelom vinu jelo je od bakalara koji je jednostavan za pripremu, donosimo vam recept za pripremu bakalara u bijelom vinu.

Bakalar u bijelom vinu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 dkg filea bakalara
  • 5 dkg maslaca
  • 1 glavica luka
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • limun
  • 3 dkg brašna
  • 250 ml bijelog vina
  • 1 žlica kopra
  • sol i papar

Bakalar u bijelom vinu - priprema:

Najrpije očistite file bakalara od kostiju, začinite soli i sa sokom polovice limuna. Nakon toga file bakalara narežite na komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu stavite maslac i dodajte sjeckani luk, posolite i kratko pirjajte. Nakon tofa dodajte brašno, promiješajte, ulijte bijelo vono, dodajte komadiće bakalara, začinite paprom i pirjajte na laganoj vatri 15 minuta.

Za to vrijeme istucite čvrsti šlag te ga sa sjeckanimkoprom dodajte u posudu. Lagano promiješajte sve zajedno i Bakalar u bijelom vinu je spreman za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo