Kako pripremiti bakalar s krumpirom? Da biste pripremili bakalar s krumpirom potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 90 dkg filea bakalara
- 2 lovorova lista
- kilogram i pol bijelog krumpira
- 120 ml bijelog vina
- pola limuna
- pola žličice papra u zrnu
- 5 češnja češnjaka
- 1 žlica peršina
- sol i papar
- maslinovo ulje
Bakalar s krumpirom - priprema:
File bakalara stavite u posudu s vodom, posolite, dodajte limunov sok, lovorov list, papr u zrnu, maslinovo ulje i kuhajte 10-ak minuta.
U drugu posudu u hladnu vodu stavite krumpir koji ste prethodno ogulili i narezali na ploške.
Nakon 10 minuta izvadite file bakalara i u tu vodu stavite narezani krumpir koji je začinjen sa soli neka se kuha također 10 minuta.
Za to vrijeme u drugoj posudi zagrijete maslinovo ulje, dodajte potisnuti češnjak te složite red krumpira, red bakalara. posipajte sjeckanim peršinom i začinite sa soli i paprom. Red krumpira i red bakalara slažite tako dugo dok ne potrošite sve, a nakon toga prelijete maslinovim uljem, bijelim vidnom i vodom od kuhanja i neka se sve zajedno još lagano kuha oko 10 minuta.
Bakalar s krumpirom je gotovo i možete ga servirati.