Bakalar na bijelo se priprema jednostavno, ali za pripremu vam je potrebno oko dva sata.
Bakalar na bijelo - sastojci:
- 40 dkg bakalara
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice peršina
- 4 krumpira
- 1 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- začini: sol i papar
Bakalar na bijelo - priprema:
Bakalar namočite u vodi i ostavite neka odstoji preko noći. Drugi dan ga izvadite iz vode i stavite kuhati u lonac, stavite ga kuhati u hladnoj vodi.
U drugi lonac stavite kuhati krumpir, nakon što se skuha očistite ga i narežite na ploške.
Kada bakalar omekša, maknite ga s vatre te očistite kožu i kosti, a meso narežite.
Zagrijete maslinovo ulje na tavi i dodajte sjeckani češnjak te bakalar. Podlijete sve zajedno s vodom u kojoj se kuhao bakalar te bijelim vinom i kohajte još oko 3 minute.
Sve sastojke stavite u blender ili mikser te začinite sa soli i paprom, dodajte krumpir i peršin i izradite u glatku smjesu.
Bakalar na bijelo je spreman za serviranje, a prije nego što ga poslužite možete ga poprskati s malo maslinovog ulja.