Riblji specijaliteti /

Bakalar na bijelo

Image

Bakalar na bijelo popularno je jelo, koje možete i sami pripremiti. Donosimo vam recept za pripremu bakalara na bijelo.

4.6.2021.
17:16
VOYO logo

Bakalar na bijelo se priprema jednostavno, ali za pripremu vam je potrebno oko dva sata.

Bakalar na bijelo - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg bakalara
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • 4 krumpira
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • začini: sol i papar

Bakalar na bijelo - priprema:

Bakalar namočite u vodi i ostavite neka odstoji preko noći. Drugi dan ga izvadite iz vode i stavite kuhati u lonac, stavite ga kuhati u hladnoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugi lonac stavite kuhati krumpir, nakon što se skuha očistite ga i narežite na ploške.

Kada bakalar omekša, maknite ga s vatre te očistite kožu i kosti, a meso narežite.

Zagrijete maslinovo ulje na tavi i dodajte sjeckani češnjak te bakalar. Podlijete sve zajedno s vodom u kojoj se kuhao bakalar te bijelim vinom i kohajte još oko 3 minute.

Sve sastojke stavite u blender ili mikser te začinite sa soli i paprom, dodajte krumpir i peršin i izradite u glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakalar na bijelo je spreman za serviranje, a prije nego što ga poslužite možete ga poprskati s malo maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo