Kuharica /

Kako pripremiti bademe u šećeru?

Image

Ovi jednostavni, bademi u šećeru mogu se koristiti kao dodatak slatkim ili slanim jelima. Ova ukusna poslastica koju je jednostavno napraviti neće vas razočarati. Evo kako se pripremaju bademi u šećeru.

28.9.2022.
10:17
VOYO logo

Koristite bademe u šećeru u slanim i slatkim jelima kako biste dodali slatku hrskavost i divan orašasti okus. Bademe u šećeru možete koristiti i u svježim salatama ili kao dodatak različitim platama. Donosimo recept za bademe u šećeru.

Sastojci za bademe u šećeru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 120 ml bijelog šećera
  • 60 ml vode
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 240 g cijelih badema

Kako se pripremaju bademi u šećeru?

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pomiješajte šećer, vodu i cimet u loncu na srednjoj vatri i zagrijte do vrenja. Dodajte bademe. Kuhajte i miješajte smjesu dok tekućina ne ispari i ne ostavi sirupast premaz na bademima. Ulijte bademe na pripremljeni lim za pečenje. Pomoću dvije vilice razdvojite grudice i rasporedite u ravnomjeran sloj. Ostavite da se ohlade oko 15 minuta. Bademi u šećeru su gotovi. Čuvajte bademe u šećeru u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana, provjerite jesu li suhi prije nego što ih spremite. Mogli bi postati pomalo ljepljivi nakon nekoliko dana, pa što ih prije konzumirate, to bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo