Koristite bademe u šećeru u slanim i slatkim jelima kako biste dodali slatku hrskavost i divan orašasti okus. Bademe u šećeru možete koristiti i u svježim salatama ili kao dodatak različitim platama. Donosimo recept za bademe u šećeru.
Sastojci za bademe u šećeru:
- 120 ml bijelog šećera
- 60 ml vode
- 1 žlica mljevenog cimeta
- 240 g cijelih badema
Kako se pripremaju bademi u šećeru?
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pomiješajte šećer, vodu i cimet u loncu na srednjoj vatri i zagrijte do vrenja. Dodajte bademe. Kuhajte i miješajte smjesu dok tekućina ne ispari i ne ostavi sirupast premaz na bademima. Ulijte bademe na pripremljeni lim za pečenje. Pomoću dvije vilice razdvojite grudice i rasporedite u ravnomjeran sloj. Ostavite da se ohlade oko 15 minuta. Bademi u šećeru su gotovi. Čuvajte bademe u šećeru u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana, provjerite jesu li suhi prije nego što ih spremite. Mogli bi postati pomalo ljepljivi nakon nekoliko dana, pa što ih prije konzumirate, to bolje.