Svijet začina / Koji su najpoznatiji arapski začini?

Image
Foto: Pixabay

Arapski začini bitan su dio kuhinje Bliskog istoka i stoljećima se koriste za dodavanje okusa velikom broju jela. Koji su najpoznatiji arapski začini?

12.1.2023.
12:14
Pixabay
VOYO logo

Jedan od najčešće korištenih arapskih začina je kumin. Ovaj topli, zemljani začin glavna je namirnica u mnogim jelima Bliskog istoka, uključujući ćevape, gulaše i curry. Kumin je ključni sastojak u mnogim mješavinama začina, kao što su Ras el Hanout i Baharat.

Još jedan popularan arapski začin je korijander. Ova biljka ima svjež, citrusni okus koji se često koristi za dodavanje svijetle note jelima. Korijander je ključni sastojak u mnogim mješavinama začina na Bliskom istoku, a također se često koristi u marinadama i preljevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardamom je još jedan važan arapski začin, s jedinstvenim okusom koji je istovremeno sladak i pomalo ljut. Kardamom se često koristi u slasticama i desertima, kao i u slanim jelima kao što su curry i variva. Također je ključni sastojak tradicionalne arapske kave.

Cimet je još jedan često korišteni arapski začin, toplog i blago slatkog okusa koji je savršen za dodavanje dubine i slatkim i slanim jelima. Cimet se često koristi u mješavinama začina, kao i u slasticama i pićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumac je popularan arapski začin koji se pravi od osušenih i samljevenih bobica grma ruma. Ima oštar okus limuna koji je savršen za dodavanje kiselosti jelima. Ruj se često koristi kao začin za meso i povrće, a također je popularan sastojak bliskoistočnih umaka poput tzatzikija i humusa.

Na kraju, paprika je još jedan arapski začin koji se široko koristi u kuhinji Bliskog istoka, ima blag, slatkast i dimljen okus, obično se koristi u juhama, varivima i marinadama. Također se može koristiti kao ukras za dodavanje šare boje jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo