Tri, dva, jedan - kuhaj! / Anto i Antonio razočarali žiri, a otkačene Zadranke pomele konkurenciju

Image
Foto: RTL

Kandidati su sinoć ušli u tjedan moderne kuhinje. Dok su se neki radovali, većini je to zadalo glavobolju. Ne slažu se oko pojma 'moderno'

19.9.2017.
9:13
RTL
VOYO logo

Najveći peh ipak su imali Anto i Antonio koji još prilikom pripreme nisu oduševili jednog člana žirija, Matu Jankovića.

Dečki iz Slavonskog Šamca dali su sve od sebe kako bi piletinu spojili s marelicama i crnim češnjakom, ali žiriju to nije bilo dovoljno moderno. Dobili su mnoge negativne komentare na svoje jelo pa se pognutih glava vratili na svoju radnu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

(FOTO: RTL)

Nakon što su Slavonci rekli kako pripremaju piletinu sa sušenim marelicama, Janković ih je upitao – što je tu moderno? Dečki su mu objasnili kako oni kod kuće nikada tako nešto ne bi spremali te nisu vidjeli ništa sporno u tome što spremaju. No, Mate nije bio zadovoljan njihovim odgovorom i smatra da su trebali biti inovativniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Koncept moderne kuhinje nije samo spojiti meso s voćem. Po toj logici u Aziji se kuha moderno već stotinama godina. Kompletno su falili temu“ , kazao je Mate. 

I dok su obeshrabreno nosili tanjur prema žiriju, prijateljima iz Slavonskog Šamca u glavi su bile samo Jankovićeve riječi kako to nije dovoljno moderno, što su prilikom kušanja potvrdili i ostali članovi žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špiček nije imao riječi kojima bi opisao koliko su promašili zadatak pa im je to odlučio, kako kaže, slikovito objasniti. „Spremate se na put iz Slavonskog Šamca prema New Yorku, a niste niti Savu prošli“, izjavio je Špiček i time razljutio dečke koji smatraju da se niti on ne odmiče dovoljno od Zagorja.

Sa Špičekom se složila i Mateja Domitrović Sabo te su  za svoje „moderno jelo“ ukupno skupili niskih 7 bodova. „Mislim da imamo jako puno posla s njima i kontinuirano jako loše kuhaju. Ako nastave ovako, neće dobro završiti ovaj tjedan“, prokomentirao je Mate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Anto i Antonio nisu jedini koji su 'kiksali' pred žirijem. Andrej i Marijan na ocjenjivanje su donijeli zdjelu salate koja je više sastojaka imala izvan zdjele nego unutar nje. Kada je Špiček vidio taj nered, priznao je tati i sinu kako su ga razočarali te iz protesta nije htio kušati njihovu salatu.

Bez obzira na to, bodovno su prošli bolje od Slavonaca, a najveći broj bodova osvojile su Silvijana i Marica s ukupnih 26 bodova. Njihove jakobove kapice s hrskavim kupusom i crnim češnjakom toliko su oduševile žiri te je Mate priznao kako bi taj recept mogao uvrstiti u svoj meni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda kako godine nisu nužno povezane s modernom kuhinjom jer su otkačene umjetnice iz Zadra pomele svu konkurenciju.

Hoće li večeras pasti bolje ocjene i kakvi nas inovativni recepti očekuju, ne propustite pogledati u 21:10 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo