VRIJEME JE ZA LOPATANJE, OLAKŠAJTE SI POSAO: / Pet spasonosnih trikova s kojima ćete snijeg očistiti kao od šale

Umjesto da bjesomučno lupate lopatom o zemlju, poslužite se nekim od ovih pametnih trikova

1.2.2021.
17:13

Čim padne prvi snijeg, znate da vas čeka mukotrpan posao čišćenja snijega u dvorištu. No, lopatanje često ne ide prema planu jer tvrdoglavi snijeg nimalo vam ne olakšava posao lijepeći se za lopatu, koju nakon svakoga izbačaja morate prvo očistiti da biste uopće mogli nastaviti. I to onda traje... I traje - sve dok potpuno ne promrznete.

Umjesto da bjesomučno lupate lopatom o zemlju kako biste uklonili nakupine snijega dok doslovno ne izgubite osjet u rukama (što zbog hladnoće, što zbog napora), poslužite se nekim od ovih pet trikova koji će spriječiti da vam se snijeg lijepi za lopatu.

1. Ulje u spreju

Pošpricajte lopatu uljem u spreju. Ulje će djelovati kao mazivo; sprječavajući da se snijeg zalijepi za vašu lopatu. Pošpricajte lopatu svaki put kada se namjeravate uhvatiti ukoštac sa čišćenjem snijega.

2. Vazelin

Utrljajte mazivo poput vazelina na lopatu. Pokrijte cijelu lopatu (prednju i stražnju stranu) mazivom. Ne samo da će snijeg kliziti odmah s lopate, već bi mazivo trebalo služiti svojoj svrsi i za naredna dva do tri lopatanja. Kada se snijeg ponovno počne lijepiti za lopatu, vrijeme je da ponovno nanesete vazelin.

3. Višenamjensko mazivo

Poprskajte lopatu višenamjenskim mazivom, kao što je popularni WD-40, kako biste je zaštitili od nakupljanja snijega i stvaranja leda. Temeljito poprskajte lopatu svaki put kada namjeravate čistiti snijeg.

4. Parafinski vosak

Utrljajte parafinski vosak na lopatu kako biste je zaštitili od nakupljanja snijega. Parafinski vosak je jeftin i može se naći u većini trgovina. Jednom kada ga nanesete, snijeg će skliznuti ravno s lopate, piše Hunker.

5. Biljno ulje

Nanesite sloj biljnoga ulja na lopatu. Krpom nanesite gusti sloj ulja na cijelu lopatu (sprijeda i straga). Ulje će spriječiti prianjanje snijega za nju. Iznova nanesite ulje svaki put kada namjeravate čistiti snijeg.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali