Play ponuda

RUČNICI SU VAM POSTALI GRUBI I TVRDI? / Stručnjakinja otkrila kako ih ispravno prati i vratiti im mekoću

Image
Foto: Shutterstock

Ako su vam ručnici izgubili onu mekoću koju su imali kada ste ih kupili, vjerojatno ih pogrešno perete

13.1.2021.
9:58
Shutterstock
Play ponuda

Velike se šanse da nikada niste razmišljali postoji li ispravan način za pranje ručnika, no dizajnerica Lucy Ackroyd tvrdi da postoji.

Prisjetite se trenutka kada ste kupili mekani ručnik i usporedite ga sa sadašnjim stanjem. Sigurni smo kako ćete uočiti drastičnu razliku, a za to je kriv upravo način na koji ih perete.

Ipak, nema potrebe da bacite ručnike jer postoji nekoliko trikova kojima im možete vratiti mekoću i prati ih na ispravan način.

Image
CIJELO VRIJEME POGREŠNO PERETE VEŠ: /

Znanost je otkrila koji program treba odabrati na perilici kako bi vam odjeća bila - vječna

Image
CIJELO VRIJEME POGREŠNO PERETE VEŠ: /

Znanost je otkrila koji program treba odabrati na perilici kako bi vam odjeća bila - vječna

Ackroyd naglašava kako je najveća pogreška koju radimo istodobno stavljanje previše ručnika u perilicu za rublje. "Ako natrpate perilicu, samo će se stisnuti jedni uz druge, nakupit će se vlaga i materijal će postati tvrd i grub. Trebaju zraka kako bi se dobo oprali i sačuvali mekoću", kaže dizajnerica.

Odvojite ručnike različitih boja i perite ih odvojeno, a Lucy kaže da ih ne biste trebali stavljati u perilicu s ostalim stvarima, primjerice s odjećom i plahtama.

Idealna temperatura i način sušenja

Iako mislite da je viša temperatura bolja za pranje ručnika, stručnjakinja tvrdi da će ih to samo uništiti ranije.

"Najbolje bi bilo prati ih na 40 stupnjeva. Sve više od toga može ih prebrzo uništiti. Ponekad ih možete staviti na 60 stupnjeva kako biste uklonili nakupljene bakterije i ulja", ističe dizajnerica ručnika.

Otkrila je i da se ručnike prije i poslije pranja treba dobro protresti kako bi se otvorila vlakna zbog čega će deterdžent za pranje ući u svaku poru pa će se puno bolje oprati, dok će se nakon pranja bolje osušiti.

Posljednja uputa mogla bi iznenaditi mnoge. Naime, Ackroyd naglašava da se ručnici nipošto ne bi trebali sušiti na radijatoru jer će tako postati tvrdi i grubi. Umjesto toga savjetuje sušenje na vanjskom sušilu.

Play ponuda
Play ponuda