Play ponuda

OKORJELA ŠKRTICA / Medicinska sestra snimkom zgrozila mase: 'Kuham u perilici posuđa, u dućanu gulim voće, a kad se tuširam...'

Foto: TLC/Youtube/Screenshot

Ženu zovu najveća škrtica zbog načina na koji štedi, a njen dečko ni sam ne zna kako izdržava s njom

16.2.2023.
9:01
TLC/Youtube/Screenshot
Play ponuda

U vrijeme velikih poskupljenja, gotovo da ne postoji osoba koja se ne trudi uštedjeti na sve načine. Mnogi se trude primijeniti razne savjete koji bi im omogućili veću uštedu, međutim, postoje oni koji idu u krajnost.

Među njima je i Stephanie Bennett, medicinska sestra koja ima stalan posao i dobra primanja. Da bi uštedjela, hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom fenjer, koji postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 eura mjesečno.

Skuplja mucice

Stephanie je s razlogom dobila nadimak najveće škrtice, a koliko daleko ide govori i činjenica da skuplja mucice i vlakna koja se skupe na dnu bubnja u mašini za veš i od njih pravi improvizirane jastučiće, kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Brzinsko tuširanje

Umjesto običnog tuša, koristi mornarički princip tuširanja (kod kojeg se potroši puno manje vode, tako što se najprije smočite pod vodom, onda se nasapunate uz zatvorenu vodu i ponovo je otvarate da biste se brzo isprali). Također koristi baby monitor kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vrijeme da zatvori vodu.

Koliko je život sa škrticom težak, svjedoči i njen dečko Patrick Robinson koji tvrdi da ne razumije način na koji njegova djevojka živi, a smeta mu i što se nikad ne uspije lijepo otuširati. Kaže kako zapravo nikad ne stigne dobro oprati cijelo tijelo, pa se često osjeća kao magarac zato što se ne suprotstavi i ne istušira kako treba, prenosi portal LAD bible.

Play ponuda

"Stephanie ima dobar posao, radi u liječničkoj ordinaciji. Uštedjela je puno novca, ali ne želi ništa trošiti. Smiješno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvaćam", kaže Patrick.

Istu vodu za kuhanje koristi više puta

I to nije sve. Stephanie štedi i na vodi za kuhanje tjestenine, pa istu vodu koristi više puta. Injekcijom precizno mjeri količinu deterdženta za rublje koji će staviti u mašinu.

Kaže da je u stanju maksimalno iskoristiti svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama. Koliko je predana štednji pokazuje i ova priča. Naime, kad kupuje u supermarketu, oguli banane prije stavljanja na vagu, kao što grožđe očisti od grančica i izvaže samo bobice. I ako vam to djeluje bizarno, evo još nekih detalja: Stephanie kuha u perilici posuđa, tako da zdjelice čvrsto  omota staniolom, kako bi bila sigurna da voda neće prodrijeti u njih, dok se oko toga pere ostalo posuđe. Tako kuha hrenovke, priprema lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.