Play ponuda

Kako od trosobnog dobiti četverosobni stan?

shimmer fallback

Imamo trosoban stan od 95 m2, s obzirom da imamo dvoje djece različitog spola htjeli bismo stan preurediti u četverosoban.

11.9.2013.
13:51
Play ponuda

Poštovani,

Ideja o smještaju dodatne spavaonice na lokaciju današnje kuhinje je logično, ali i praktično rješenje.

Na taj način su sve spavaonice grupirane u istoj zoni stana, čineći s kupaonicom i WC-om mirniju zonu, logično dislociranu od dnevnog dijela.

Postojeći razmještaj nudi izuzetno prostran dnevni boravak, ali i mnoštvo vrata, prolaza, te ulazni hodnik značajnih dimenzija, koji je i dalje uz glavnu komunikaciju svojevrsna 'zatvorena zona'.

Organizacijom dodatne sobe u današnjoj kuhinji ukinulo bi se djelomično spremište, te bi isto ostalo u funkciji, ali smanjenjih dimenzija i s ulazom iz hodnika. Tu biste mogli smjestiti mašinu za rublje i veća kućna pomagala, a budući da je postojeća kupanica manja, svaki dodatni kvadrat je dobrodošao.

Hodniku bi se ukinula vrata prema dnevnoj zoni, i sjeverni zid bi mogao dobiti policu/klupu, koja bi se nastavila na zapadni zid sjeverne zone dnevnog boravka.

Unutar te sjeverne zone smjestio bi se trosjed, police - niže ili više, a spomenuta klupa koja se nastavlja iz hodnika angažirala bi hodnik uz komunikacijsku, u novu društvenu zonu.

Za veća druženja poslužila bi kao zona sjedenja, a u svakodnevnoj rutini, vizualno bi povećala dnevni boravak. Sama klupica bi poslužila i za spremanje te odlaganje dnevnih potrepština.

Jedaći dio bio bi integiran sa sjevernom zonom kuhinje, ali istovremeno i dobro pozicioniran za već spomenuta veća druženja.

Kuhinja u južnom dijelu može biti izvedena s višim pultom te uz lođu može imati i manju zonu s višim stolicama, idealnu za jutarnju kavu ili brži obrok.

Blizina lođe tj. njene veće staklene stijene daje izravnu komunikaciju s vanjskim prostorom, čime je i vrlo ugodna za navedene male dnevne rituale.

U priloženoj galeriji nalazi se primjer vrlo inventivno rješenog dnevnog dijela stana, s inkorporiranom kuhinjom i toplo izvedenim interijerom. Ideja modularnih polica koje se po potrebi povećavaju ili smanjuju, može se primjeniti i na Vaš životni prostor, a predložene obloge zidova mogu biti, barem djelomično mali izlet u nešto drugačije.

Sigurna sam da ćete u galeriji pronaći nešto za sebe, a ako to nije niz polica ili maštovita obloga zida, možda je ljubimac koji tako šarmantno pozira na nekoliko fotografija.

Savjetuje: Ana Đurđek Kuga, dipl. ing. arh

Play ponuda
Play ponuda