PRAVILNO SKLADIŠTENJE /

Stručnjaci upozorili na opasnosti: Pećnicu ne smijete koristiti za pohranu stvari

Stručnjaci za organizaciju i skladištenje objasnili su da odlaganje stvari te posuđa u pećnici može dovesti do neželjenih posljedica

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nerijetki odlučuju koristiti pećnicu kao dodatan prostor za pohranu posuđa ili drugih stvari iz kućanstva, no stručnjaci za organizaciju i skladištenje otkrili su zašto je bolje predmete spremati na druga mjesta.

Osim što je opasno odlagati posuđe koje nije otporno na visoke temperature, također nije dobra opcija u pećnicu stavljati posuđe koje može izdržati toplinu, prenosi Realsimple.com.

Opasnost od požara

Glavni razlog zašto ne biste trebali stavljati stvari u pećnicu jest visoki rizik od nastanka požara. Michelle Urban, profesionalna organizatorica i osnivačica kanadske kompanije "The Organized House", ističe da je dovoljan samo jedan trenutak zaborava da pećnicu uključite sa svim predmetima koji se nalaze unutra. Čak i ako je riječ o posuđu koje je otporno na visoke temperature, može doći do deformiranja tava, oštećenja neprianjajućih premaza i otapanja plastičnih dijelova.

"Uvijek savjetujem svojim klijentima da prije nego posegnu za pećnicom kao dodatnim prostorom za pohranu, istraže funkcionalna i dugoročna rješenja. Stvari poput nosača montiranih na zid, organizatora za duboke ladice, razdjeljivača za tave ili trokatnog kolica na kotačima", objasnila je stručnjakinja.

Kuhanje u neurednom prostoru

Vlasnica tvrtke za organizaciju doma, Lucy Milligan Wahl, istaknula je da u većini slučajeva dolazi do gomilanja posuđa. Naime, velik broj ljudi izvadi predmete iz pećnice prije pripremanja jela, a zatim ih odlaže na kuhinjsku radnu ploču. Nakon pripreme jela i hlađenja pećnice, ukućani najvjerojatnije neće vratiti posuđe u pećnicu.

"Mnogo godina iskustva kao profesionalni organizator govori mi da većina ljudi to zapravo neće učiniti. Tada završite s posuđem na ploči koje postaje dio vaše neuredne svakodnevice", objasnila je Lucy.

Dobro rješenje za one koji ne kuhaju

Spremanje stvari u pećnicu ipak može biti kratkoročno rješenje, u slučaju da ustinu nemate dovoljnu količinu prostora za skladištenje. No, tada također postoji zamka.

"Jedini ljudi koji bi se trebali osjećati slobodnima po pitanju spremanja bilo čega u svojim pećnicama, bilo da su to tave ili bilo što drugo, su oni koji nikada ne uključuju svoje pećnice. I bez osude - ako niste kuhar ili koristite samo ploču za kuhanje, to je potpuno u redu! Stvaranje organizirane kuhinje temelji se na samospoznaji – razumijevanju vlastitih potreba i korištenju prostora koji imate na pravi način", zaključila je.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Šunka, jaja, francuska i pokoja tableta za želudac! Nutricionisti i farmaceuti u Direktu razotkrili mitove

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx