Play ponuda

PROBAJTE I VI / Kako zaustaviti plijesan u dozatoru perilice rublja? Stručnjak tvrdi da ovaj proizvod sve rješava, a imate ga doma

Foto: TikTok

Upotrebljavate ga svakodnevno za pranje košulja i čarapa, ali kad ste posljednji put bacili pogled na svoju perilicu rublja?

2.1.2023.
7:59
TikTok
Play ponuda

Iako je posao vaše perilice rublja čišćenje vaše odjeće, i nju je potrebno očistiti jer se s vremenom ostaci nakupljaju u odvodu i bubnju.

Začepljenja smanjuju količinu vode koja cirkulira tijekom ciklusa pranja i ispiranja te vaša odjeća možda neće biti pravilno očišćena. Ako imate nefiltriranu vodu, minerali se mogu nakupiti i smanjiti protok vode. Strojevi za pranje rublja skupi su za zamjenu, posebno tijekom financijske krize, ali održavanje vaše perilice rublja prilično je jednostavno.

Officeboybuilder na internetu dijeli korisne savjete kako sam riješiti kućanske probleme.

Održavanje perilice rublja

U nedavnom videu otkrio je kako svoju perilicu rublja održava u vrhunskom stanju pa je rekao: "Znaš kako su ovi pladnjevi uvijek odvratni, puni crne plijesni i svega?”

Officeboybuilder koristi ocat pri svakom pranju kako bi spriječio nakupljanje plijesni u perilici rublja.

U videu je nastavio: "Koristimo mješavinu omekšivača i alkoholnog octa u omjeru 50:50. Ovako perilica i dalje lijepo miriše i bubanj ostaje čist.” Otkrio je da je njegova perilica bila stara oko dvije godine, ali još uvijek izgleda sjajno i potpuno novo.

Play ponuda

Korisni savjeti

Video je skupio više od 28.000 pregleda.

U komentarima su i drugi podijelili svoje savjete: "Prestao sam koristiti omekšivač za rublje. Izvlačim dio za omekšivač van, brišem iznutra i ostavljam ga malo vani."

"Sve što trebate učiniti je ostaviti dozator i vrata malo otvorenima i neće se upljesniviti", dodao je drugi.

Play ponuda

Još je jedna osoba otkrila svoj trik: “Ja svoj samo poprskam sprejom protiv plijesni prije bijelog pranja da ostane čist. Također se preporučuje napraviti ciklus čišćenja bubnja otprilike jednom mjesečno”, piše The Sun.

Izvor: TikTok