STIGAO JE I TAJ DAN / Provjerite mobitele! Gmail, YouTube i Google karte od danas će biti blokirani na milijunima telefona

Danas će svatko, tko koristi takav uređaj, otkriti da se ne može prijaviti na svoj Google račun

27.9.2021.
9:04
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Google je nedavno potvrdio kako će nekolicina Android uređaja izgubiti pristup Google kartama, YouTubeu, Gmailu od 27. rujna, odnosno, od danas, a sve u sklopu masovnog ažuriranja.

Osim ako korisnici ne ažuriraju svoje telefone ili brzo ne kupe novi mobitel, milijuni ljudi širom svijeta danas će ostati bez tih aplikacija.

Tehnički titan objavio je da planira blokirati korisnike koji se prijave svojim Google računom na uređajima koji koriste Android 2.3. Starija verzija Googleova operativnog sustava pokrenuta je u prosincu 2010. godine. U veljači 2017. Google je obustavio beskontaktno plaćanje Google Paya na radu na telefonima s Androidom 2.3., piše The Sun.

Danas će svatko, tko koristi takav uređaj, otkriti da se ne može prijaviti na svoj Google račun. Primit će pogrešku korisničkog imena i zaporke. Pokušaj dodavanja Google kalendara ili Gmail računa u izbornik postavki uređaja rezultirat će istom pogreškom.

Ažurirajte pametne telefone

Druge popularne Googleove aplikacije također će prestati raditi, uključujući YouTube, Trgovinu Google Play, Google karte, Gmail, Google kalendar i druge. Da biste nastavili koristiti ove aplikacije, morate ažurirati svoj pametni telefon na Android 3.0.

To možete učiniti tako da odete do postavki uređaja i dodirnete Sustav> Napredno> Ažuriranje sustava. No, s obzirom na to da svi uređaji s Androidom 2.3 ne mogu prijeći na sljedeću verziju, neki će korisnici zauvijek biti zaključani.

Ovi mobiteli ostaju 'zaglavljeni'

Pametni telefoni koji ostaju zaglavljeni s Androidom 2.3 uključuju Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Vatra i Motorola XT532.

Ako ne možete nadograditi svoj uređaj, uvijek možete zaobići problem prijavom na usluge poput YouTubea putem preglednika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali