OGROMNO PRIZNANJE / Ugledni časopis: Hvar je najbolji otok u Europi! Potukao je Mykonos, Zakynthos i ostale razvikane destinacije

Časopis ističe 'kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima'

6.10.2021.
15:43
Marko Dimic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Otoku Hvaru stiže još jedno svjetsko priznanje. Naime, čitatelji uglednog časopisa Condé Nast Traveler proglasili su ga najboljim otokom u Europi!

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 34. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 800 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2021., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar ponovno nakon 2019. godine zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka.

Destinacija za cijelu godinu

U pet najboljih otoka uz Hvar su svrstani grčki otoci Mykonos, Zakynthos, portugalska Madeira te talijanski otok Ischia.

Časopis ističe “kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima”, a ističu i poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje.

Naglasili su i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara, a spomenuta je i poznata žetva hvarske lavande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

Direktor turističke zajednice grada Hvara Petar Razović istaknuo je da je ovo svojevrsna kruna uspješnoj sezoni iza njih.

Vjeruju u daljnji turistički rast

“Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka – nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka. Posebnu zahvalu upućujem Vladi RH na čelu sa premijerom Plenkovićem, našim Hvaraninom i resornom Ministarstvu, na pomoći u pripremi izazovne turističke sezone.

Turističke zajednice otoka Hvara i u post-sezoni nastaviti će s pozicioniranjem našeg otoka na svjetsku mapu cjelogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te vjerujemo u daljnji turistički rast”, rekao je Razović.

Inače, po prvi puta u gradu Hvaru najbrojniji su bili turisti iz Sjedinjenih Američkih Država koji su ostvarili preko 13000 dolaska i 38000 noćenja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali