DOKLE VIŠE?! / Otočani su očajni, na Hvaru neke stvari skuplje i do 200 posto: 'To je pljuska u lice i domaćima i gostima'

Image
Foto: Goran Kovačić / PIXSELL / ilustracija

'Trend porasta cijena u sezoni postoji već nekoliko godina, pa smo iste artikle u lipnju plaćali skuplje negoli u svibnju, da bi se u jesen opet cijene donekle snižavale, ali ono čemu svjedočimo ovoga ljeta uistinu je nedopustivo', kaže hvarski gradonačelnik.

13.8.2021.
23:05
Goran Kovačić / PIXSELL / ilustracija
VOYO logo

Cijene na Jadranu ljeti već sada tradicionalno uvijek porastu, no na otoku Hvaru one su doslovno podivljale.

Kako piše Slobodna Dalmacija, gradska uprava u Hvaru posljednjih je dana “bombardirana” nizom pritužbi građana o preskupim cijenama proizvoda na policama prodavaonica, a društvenim mrežama šire se navodi da umak Pesto genovese, talijanskog proizvođača “Barilla”, u dućanu iz lanca “Studenac” košta 39,99 kuna, dok isti proizvod u “Plodinama” u Jelsi je s 27,99 kuna snižen na 16,99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena “Barilline” tjestenine Penne rigate u pakiranju od 500 grama u online shopu iznosi 8,99 kuna, a u Hvaru je 13,99 kuna, dok litra viskija Johnny Walker Red Label u dućanima košta 239,99 kuna, a u internetskoj trgovini za bocu od 0,7 litara treba izdvojiti 129,99 kuna.

Situacija je, prema objavama građana, slična i u “Konzumu”, a vjerojatno i u drugim trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je naglasiti da u ime Grada oštro osuđujemo takvu poslovnu politiku trgovačkih lanaca. Trend porasta cijena u sezoni postoji već nekoliko godina, pa smo iste artikle u lipnju plaćali skuplje negoli u svibnju, da bi se u jesen opet cijene donekle snižavale, ali ono čemu svjedočimo ovoga ljeta uistinu je nedopustivo“, kazao je hvarski gradonačelnik Rikardo Novak.

Image
'DERANJE' NA OBALI /

Turisti i Hvarani ogorčeni: 'Cijene su nenormalne, varaju nas'; Pogledajte koliko su skupe osnovne namirnice

Image
'DERANJE' NA OBALI /

Turisti i Hvarani ogorčeni: 'Cijene su nenormalne, varaju nas'; Pogledajte koliko su skupe osnovne namirnice

Pljuska u lice otočanima

Cijene osnovnih artikala skaču i do 50 posto, a da ne govorimo o razlici cijena u pojedinim slučajevima i do 200 posto, nadodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak kaže da im je jasno da se mora zaraditi, ali takva poskupljenja pljuska su u lice svim otočanima i njihovim gostima.

"Kao da stanovnicima našeg otoka nije dosta da su i izvan turističke sezone cijene u prodavaonicama trgovačkih lanaca više i do 30 posto u odnosu na njihove dućane na kopnu“, komentirao je Rikardo Novak hvarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike