Prirodna sredstva / Očistite tepih uz pomoć sode bikarbone

Soda bikarbona prirodno sredstvo za čišćenje tepiha. Donosimo vam savjete kako koristiti sodu bikarbonu za čišćenje tepiha?

2.6.2021.
9:25

Soda bikarbona sve se više koristi za čišćenje domaćinstva jer je prirodno sredstvo za čišćenje, a znate li da sodu bikarbonu možete koristiti za čišćenje tepiha? Kako koristiti sodu bikarbonu za čišćenje tepiha?

Kako biste se riješili mrlja na tepihu uzmite soda bikarbonu i stavite je direktno na mrlju koju želite očistiti. Na sloj sode bikarbon stavite papriranit ubrus I ostavite da soda djeluje nekoliko sati. Tek nakon nekoliko sati maknite papir i usisajte sodu s tepiha. Nemojte štedjeti na sodi, debeli sloj sode stavite na tepih. Nakon što je soda odstajala na mrlji i vi ste usisali tepih završili ste s čišćenjem.

Međutim, ako ni nakon toga mrlja nije nestala tada pomiješajte sodu bikarbonu sa soli, istu količinu sode i soli izmiješajte i stavite na mrlju. Kombinacija soli i sode osobito pomaže kod masnih mrlja na tepihu. Smjesu sode i soli nanesite na mrlju i utrljajte ju u mrlju uz pomoć četke. Ostavite smjesu na tepihu nekoliko sati, maksimalno do pet sati i ponovno uzmite usisavač te usisajte sodu bikarbonu I sol s tepiha. Masne mrlje postaju prošlost na vašem tepihu.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali