Play ponuda

Svijet kaktusa / Kako uzeti pelcer od kaktusa?

Image
Foto: Pixabay

Kaktus je jedna od biljka koja nije zahtjevna za održavanje, a može se presaditi pelcerom. Kako uzeti pelcer od kaktusa?

31.1.2022.
13:37
Pixabay
Play ponuda

Kaktus možete presaditi putem pelcera, ali kako uzeti pelcer od kaktusa? Za uzimanje pelcera odaberite zdrav komad stabljike kaktusa dugačak najmanje deset centimetara obrežite ga škarama. Pri rukovanju bodljikavim kaktusima koristite hvataljke.

Za biljke bez stabljike, ručno uklonite cijele listove. Postavite pelcere na prozorsku dasku i ostavite ih dok izrezane površine ne zacijele.

Napunite posudu od sedam do devet centimetara zemljom za kaktuse, a zatim umetnite podnožje svake reznice na dubinu od oko dva centimetra ili dovoljno duboko da stoji prema gore.

Obilno zalijevajte pelcere od kaktusa, a zatim stavite posudu na toplu prozorsku dasku, po mogućnosti ne na izravnom suncu. Pelcere nipošto nemojte prekrivati plastičnom vrećicom.

Pazite na rezanje i vodu kada se zemlja osuši. Većina kaktusa i pelcera reznica ukorijenit će se u roku od mjesec dana, ali može potrajati dulje da se pojavi novi rast.

Play ponuda
Play ponuda