Iako je limunska kiselina za čišćenje kuhala za vodu vrlo učinkovita metoda, treba imati na umu nekoliko važnih pravila. Za razliku od drugih sredstava za uklanjanje kamenca, ono se ne smije zagrijavati u kuhalu jer će inače reagirati s kamencem i osloboditi kalcijev citrat, još tvrdokorniju naslagu koju je teško ukloniti. Srećom limunska kiselina je pravi čudotvorni lijek za čišćenje kuhala za vodu. Imajući to na umu pročitajte kako se pravilno koristi limunska kiselina za čišćenje kuhala za vodu.
Evo jedan od načina korištenja limunske kiseline za čišćenje kuhala za vodu:
Ovisno o veličini kuhala za vodu, pomiješajte oko 2 žlice limunske kiseline u 1 litri vode. Za limunov sok omjer je 1:3. Ulijte otopinu u kuhalo za vodu i ostavite da djeluje oko sat vremena. Ovdje je vrlo važno da se ne uključuje kuhalo za vodu. Kad je vruće, limunska kiselina reagira s vapnom i nastaje kalcijev citrat, a toga se u kuhalu za vodu ne možete riješiti. Nakon toga kuhalo za vodu temeljito isperite, po mogućnosti dvaput, hladnom, čistom vodom. Upravo ste proveli temeljito čišćenje kuhala za vodu limunskom kiselinom. Sretno!