Play ponuda

Čistoća / Kako pravilno oprati čupavi tepih?

Image
Foto: Pixabay

Čupavi tepih treba redovito prati, ali ako na njemu primijetite mrlju morate odmah reagirati. Kako oprati čupavit tepih?

5.1.2022.
11:35
Pixabay
Play ponuda

Čupavi tepih, osim što je funkcionalan, ima i veliku dekorativnu funkciju. Međutim, kao i svaki drugi komad namještaja u stanu i čupavi tepih treba redovito prati. Kako oprati čupavi tepih?

Najbolji način pranja čupavog tepiha je prirodnim sredstvima - octom i toplom vodom.

Prvi korak kako oprati čupavi tepih je priprema tekućine za čišćenje. Pomiješajte jednake dijelove običnog bijelog octa i mlake vode kako biste stvorili tekućinu za čišćenje vašeg tepiha. Bijeli ocat je potrebno malo razrijediti vodom.

Sljedeći korak kako oprati čupavi tepih je brisanje mrlje. Za čišćenje mrlje koristite krpu od mikrovlakana. Umočite čistu krpu od mikrovlakana u otopinu za čišćenje od octa i vode te krenite s čišćenjem. Trljanjem mrlje na tepihu tako dugo dok ne nestanu.

Posljednji korak je sušenje. Nakon što završite s ribanjem, pustite da se tepih potpuno osuši prije nego što ga vratite na njegovo mjesto. To može potrajati do 48 sati, pa čak i dulje ovisno o veličini tepiha i debljini vlakana.

Ukoliko želite ubrzati sušenje postavite nekoliko ventilatora koji će povećati protok zraka po tepihu i ubrzati vrijeme sušenja tepiha.

Play ponuda
Play ponuda