Kako biste očistili fritezu, za početak je isključite i ostavite da se potpuno ohladi. Procijedite ulje za prženje u posudu. Potopite žičanu košaru u toplu vodu sa sapunom, dodajući nekoliko žlica octa kako bi se razgradila masnoća.
Strugačem uklonite što više nakupina iz unutrašnjosti friteze, uključujući kutove. Koristite papirnate ručnike kako biste upili višak ulja i obrišite ostatke. Napunite fritezu vodom do maksimalne linije ulja i umiješajte nekoliko kapi sapuna za suđe. Uključite fritezu i ostavite da voda zavrije.
Toplina je tajna najboljeg načina kako očistiti fritezu. Pustite da voda ključa nekoliko minuta, isključite uređaj i ostavite da se voda ohladi. Ispustite vodu kroz cjedilo kako biste uhvatili komadiće hrane ili ulja i temeljito obrišite unutrašnjost friteze spužvom ili krpom. Umočite spužvu u toplu vodu sa sapunom i njome izribajte preostalo ulje.
Ako neka područja i dalje nisu čista, nanesite pastu napravljenu od sode bikarbone i vode i ponovno izribajte. Fritezu temeljito isperite čistom vodom i osušite je papirnatim ili platnenim ručnicima. Isperite košaru za prženje i ponovno je umetnite u fritezu.