UPUTE ZA ZBUNJENE

VODIČ KROZ ŽENSKI RJEČNIK: Ako kaže ‘u redu je’… pripremi se, nešto si gadno zabrljao!

Žene ponekad ne razgovaraju baš sasvim otvoreno sa svojim partnerima – naročito kada se zbog nečega naljute – i tada koriste nekoliko uobičajenih fraza. Poanta je u tome što žele da muškarci sami shvate kada su nešto pogriješili.

Ovaj kratki vodič će vam olakšati shvaćanje onoga što vam to ona zarpavo hoće reći i tako biste mogli manje “nadrapati”.

Nije mi ništa!

Itekako joj je nešto, a najvjerojatnije si ti kriv za to! Kad ovo izgovori, premotavaj film unatrag dok ne shvatiš što si krivo napravio, a bolje bi bilo da to bude čim prije.

Samo daj

Najlogičnije je da to shvatite kao “dozvolu” da nešto napravite, ali to je zamka!

Kad vam žena kaže “samo daj”, to znači da vas izaziva da to napravite i da će nakon što to zaista i napravite najvjerojatnije “izbiti rat” između vas dvoje.

Dobro

Ako ti usred svađe kaže “dobro” ili “u redu je” – a ponekad upotrijebe i “kako god”, znaj da ništa nije ni dobro niti je u redu.

Na taj ti način samo želi staviti do znanja da je rasprava za nju završena… a ti kako znaš.

Baš ti hvala

Dečki, ni slučajno na ovo ne odgovarajte riječima: “Nema na čemu”.

Kada djevojka kaže “hvala”, onda vam zahvaljuje, ali kada kaže “baš ti hvala”, tada je ironična i znači da si nešto (gadno) zeznuo.

Nema veze

Osim ako to ne izgovori izuzetno blagim tonom, znajte da itekako ima veze, ali da još uvijek ne zna kako vas “kazniti” za grešku koju ste napravili.

Smislit će, budite sigurni.

Duboki uzdah

Na kraju, ako samo duboko uzdahne nakon što ste je iznervirali, imajte na umu da je situacija baš, baš jako ozbiljna jer – sve dok priča, dobro je, ali kad ušuti – slijedi oluja.

Povratak na Net.hr