SAMO ZA STARIJE OD 18!

TAKO TO RADE NORVEŽANI: Lekcije iz puberteta s prikazima spolnih ograna u krupnom planu

Roditelji se često srame sa svojom djecom razgovarati o seksu, o tome kako se ‘prave’ bebe, što je penis, kako izgleda vagina i slično. Kozervativni i patrijarharni obrazovni sustav je još gori. Zato se iščuđavamo i zgražamo nad primjerima koji su uvelike drukčiji.

Prije nekoliko godina svijet se zabavljao gledajući švedski dječji program i slušajući pjesmicu o penisu i njegovoj najboljoj prijateljici vagini. Sada ljudi u nevjerici gledaju seriju od osam edukativnih videa norveške televizije namijenjenih učenicima koji “žele znati više”.

Tako, na primjer, u epizodi o vagini, osim što učiteljica pokazuje vrlo eksplicitne fotografije, ali i živi model, ona na početku djeci objašnjava kako se sve u slengu naziva ženski spolni organ i odakle podrijetlo tih izraza.

Lekcija je jako detaljna i počinje od prikaza vagine prije nego što djevojčica uđe u pubertet.

Zatim se objašnjava što su to hormoni estrogen i progesteron, kako nastaje menstruacija, a sve je praćeno IZUZETNO EKSPLICITINIM FOTOGRAFIJAMA U KRUPNOM PLANU, pa upozoravamo čitatelje da ne gledaju video ako ih vrijeđa puka biologija.

 

Povratak na Net.hr