Svi sretni i zadovoljni

SPAS ZA VAS: Želite li da vam seks duže traje onda obavezno primjenjujte ove poze

Na Sveučilištu Kentucky provedeno je istraživanje kojim se željelo utvrdi kako pomoći muškarcima koji pate od preuranjene ejakulacije, a zaključci mogu pomoći svima koji žele duže uživati u seksu.

U istraživanju je sudjelovalo 14.000 muškaraca i žena koji su podijelili svoja seksualna iskustva sa znanstvenicima, piše PR Newswire.

Ispostavilo se kako postoje određene poze koje vode do bržeg postizanja orgazma i za žene (što općenito nije nikakav problem jer se uživanje u seksu može nastaviti i nakon što je žena doživjela orgazam) i za muškarce (što može biti problem, jer je općepoznato da kad muškarac doživi orgazam nema više seksa barem narednih četrdesetak minuta).

TRENING ZA VIŠE IZDRŽLJIVOSTI: Imate ‘najveći muški problem’? Uz ovu aplikaciju postat ćete pravi seksinator

Evo što kažu rezultati istraživanja

Prema statistikama, 55 posto ispitanika oba spola slaže se da poze u kojima je žena gore, garantiraju da će seks trajati duže, 30 posto ispitanika to tvrdi za misionasrku pozu, 25 posto njih u seksu duže uživa ako partneri leže na boku, tako da je muškarac iza žene, a 17 oposto njih to kaže za ‘doggy style’.

Iako je jasno da je pobjednička’ poza ona u kojoj je žena gore, a ‘gubitnička’ ‘doggy style’, autori studije kažu kako nisu iznenađeni rezultatima. Osim toga, postotci su ovakvi jer je ispitanicima nuđena mogućnost da izaberu i više od jedne poze u kojima seks traje toliko da ne spada u kategoriju ‘na brzaka’.

Autor istraživanja, seksolog dr. Ian Kerner, kaže da ga rezultati nisu iznenadili.

Naime, njegovi klijenti koji pate od preuranjene ejakulacije preferiraju poze u kojima je žena gore jer njihova partnerica na taj način dobiva maksimalnu stimulaciju klitorisa (jer sama može izabrati najbolji kut tako da stimulira klitoris), pri čemu je moguće to izvesti i bez intenzivne duboke penetracije (koja bi izazvala njegov orgazam i ejakulaciju), a čak i ako dođe do ejakulacije, žena ima još vremena na raspolaganju da dođe do orgazma jer erekcija ne nestaje istog trenutka nakon ejakulacije.

ALI SAMO KOD NEKIH VRSTA: Seksom se smanjuje rizik od raka prostate?

Pomaže i bundeva

Osim toga, korijen penisa je poslednji koji se ‘opusti’, tako da u ovoj pozi žena ima još šanse da doživi orgazam čak i ako njezin partner svrši ranije.

‘Doggy style’, s druge strane je ‘tempirana bomba’ jer je penetracija obično vrlo duboka, a u ovoj pozi je i trenje vrlo intenzivno, što sve zajedno povećava šanse da brže dođe do ejakulacije.

I dok vam promjena poze može pomoći da odložite orgazam i duže uživate u seksu, to nije jedini način. “Seks je kompleksna pojava”, kaže dr Kristen Mark, koja je također sudjelovala u istraživanju, dodajući da muškarcima može biti od koristi i ostavljanje cigareta, ali i recimo uvođenje bundeve u prehranu na tjednoj bazi. Obje stvari, naime, dobre su za potenciju.

Povratak na Net.hr