Gotovo je

KADA VIŠE NE IDE: Sigurnih 6 znakova da je veza gotova

Ako ste kliknuli na ovaj članak, zasigurno razmišljate o prekidu ili je vaša dosadašnja bolja polovica toliko zaribala stvar da jednostavno više nemate snage nastaviti tu vezu. Možda vas je pomalo i sram to sve skupa priznati, ali ne brinite. Svima nam se to u životu, kad-tad, dogodilo.

Evo 6 osnovnih stvari na koje, ako odgovorite potvrdno, znače samo jedno. Možete se kladiti i dobiti, da vam je veza – mrtva.

1. Tražiš poljubac i zagrljaj

Neke je stvari u životu ok zahtijevati. Poljubac i zagrljaj nisu među tim stvarima. Ako ste već sada došli do toga da puse padaju samo na molbu, piši kući propalo. Tu ljubavi više nema. Poljupci bi trebali biti kao kišne kapi, padati na lice netremice, a zagrljaji kao šalica čaja – ugrijati nakon kiše.

Toga nema? Nema ni te veze više!

2. Više ne znaš tko si ni što si

Važnije ti je što on/ona misli od onoga što ti misliš i osijećaš? WTF?! Udovoljavaš toj osobi, a ona ti ne uzvraća ni 5% od uloženog? Pitaš se, do kada? Pa do onog trenutka kad shvatiš da si se totalno izgubio/la i da je vrijeme da otkačiš tog luzera/icu.

I ti si bitan/bitnaFoto: Tumblr

3. Ne idete nigdje skupa

Čemu onda veza? Smisao cijele priče jest u tome da uživate u zajedničkom vremenu, prijateljima i interesima. U suprotnom, nema razvoja u vašem odnosu.

4. Želiš promijeniti tu osobu

Ljudi se teško mijenjaju. Ukoliko se i odluče promijeniti to je, u većini slučajeva, osobna odluka. Rijetko kada ima veze s utjecajem okoline. Međutim, ako baš vjeruješ u čuda, onda je i to moguće. Da, promijenit’ će se.

5. Veza kao jednosmjerna ulica

U toj vezi jedini odgovorni vozač si ti. Organiziraš sve, radiš sve. Ti zoveš, ti šalješ poruke. Ti spremaš posebnu večeru, a znaš da se za cvijeće ili vino nitko neće pobrinuti.

Ponekad je najbolje večerati sam.

6. Umjetna sreća

Mnogi od nas uvjeravaju se kako su sretni s postojećom situacijom. Pristajemo na površne veze jer je ona prethodna bila katastrofalna, a one prije te se ne želimo niti sjećati. Zbog konformizma pristajemo čak biti i manje voljeni, kako bi popunili tu prazninu u našem srcu. Barem formalno.

pseća srećaFoto: Flickr

Pogledajte pse. Kada se igraju na livadi, doista su sretni. Mašu repićima, grizu si uši, naganjaju lopticu, ližu i grle jedno drugo kao da su si najdraži na svijetu.

Tako to izgleda. Sreća. Ako znaju životinjice, možda znate i vi. Vrijeme je da ju pronađete. S nekim drugim.

 

Povratak na Net.hr