Što manji to veće

IZNENAĐENI? Bankovni račun muškarca određuje voli li male ili velike ženske grudi

Sklonost prema većim ili manjim grudima kod žena, otkriva kakav je ekonomski status muškarca odnosno koliko je ‘težak’ njegov bankovni račun.

Psiholozi su proveli dva eksperimenta kako bi utvrdili na koji način ekonomski status muškarca utječe na to vole li žene s manjim ili većim grudima, piše Psychology Today.

U prvom eksperimentu je sudjelovalo 266 muškaraca s različitim primanjima i iz svih društvenih slojeva: nižeg, srednjeg i visokog. Svakom ispitaniku su pokazane animirane ženske figure s različitim veličinama grudi, koje su ocjenjivali ocjenama od jedan do pet, ovisno o stupnju privlačnosti.

I glad utječe na odabir

Ispostavilo se da muškarci s nižim socio-ekonomskim statusom smatraju da su velike grudi privlačnije, za razliku od muškaraca s visokim primanjima.

U drugom eksperimentu psiholozi su željeli utvrditi da li glad utječe na to da muškarci više vole velike ili male grudi, s obzirom na to da su one asocijacija na porod, dojenje i odgajanje djeteta.

PARE LJUBAV KVARE: Pet načina na koje vam novac može uništiti vezu ili brak

Ispostavilo se da su muškarci, koji su gledali grudi praznog želuca, bili oduševljeni bujnim ženskim poprsjima, za razliku od onih koji su došli siti i smatrali da su privlačnije manje grudi.

Povratak na Net.hr