Tri razloga zbog kojih muškarci ostavljaju žene koje vole

Imate vezu iz snova s muškarcem koji vas obožava. Sve je savršeno. Odjednom, kao grom iz vedra neba, on vam kaže da je nesretan i već je jednom nogom na odlasku.

Taj ‘udarac’ se dogodio samo nekoliko dana nakon što ste već određeno vrijeme bili bliski i intimni. Gdje je nestala sva ta silna ljubav?

Istina je sljedeća – previše muškaraca pogriješi i pobjegne od odnosa koji bi mogao biti idilačan sa sjajnom ženom koju je pronašao. I to čine iz razloga koji se mogu izbjeći. Postoje tri razloga zbog kojih partneri ostavljaju dobre partnerice.

Previše emocija

Veza s muškarcem može prouzročiti vrlo intenzivne emocije. Pitanje je – želite li da se sve te emocije nakupljaju u vama dok ne eksplodiraju na poludestruktivan način?

Muškarci nemaju emotivne vještine s kojima bi se nosili u takvim situacijama i počinju se udaljavati kada vaši osjećaji postaju intenzivniji.

Ako ste s takvim muškarcem, morate znati da on nema emotivno težište koje bi ga ‘umirilo’ i zadržalo uz vas čak i kada osjećaji postaju jači i intenzivniji.

Zreo muškarac treba pružati potporu i stabilnost u odnosu. Ipak, dogodi se da se ni zreo muškarac ne može nositi s činjenicom da je ’emotivno preplavljen’. Ne može se nositi s tolikim osjećajima i počinje osjećati tjeskobu. Naposlijetku će se povući i pobjeći.

Naučite li komunicirati o osjetljivim temama bez da imate potrebu da svog partnera preplavite emocijama odnos će se popraviti.

Misli da ga pokušavate promijeniti

Ako ne dobivate u vezi ono što želite, uobičajeno je da postanete frustrirani i s vremenom prestanete razgovarati na način koji je pun ljubavi i razumijevanja. U tom trenutku u razgovore se uvuku zahtjevi, molbe i ono ‘ti bi trebao’. Kada se žena ne osjeća poštovanom u vezi, promjena tona čini se kao dobar način da muškarcu skrene pažnju.

Muškarci sve krivo protumače i osjećaju da ih optužujete i krivite. Ako muškarac osjeti da osuđujete njegove mane i nedostatke, nikad se neće otvoriti i saslušati što mu imate za reći. Povući će se u sebe još više.

Ne postavljajte situaciju tako da zahtjevate da on bude bolji već ga navedite da sam to zaključi i poradi na tome.

Strahuje da će izgubiti slobodu

Jeste li razmišljali zašto se muškarac posvećuje jednoj ženi i kako se vaš partner osjeća u posljednje vrijeme? Postoji li više negativne nego pozitivne interakcije i traje li to već neko vrijeme, znači da je on već jednom nogom prema izlazu.

S druge strane, ako je vaša veza zdrava, zabavna, intimna i pozitivna, partner neće dvojiti oko toga da vam posveti srce i život. Vi ćete biti ta posebna žena u koju se zaljubio i s kojom želi biti.

Neka emocionalni odnos bude pozitivan tako da partner bude svjestan onoga što dobiva s vama i uz vas, umjesto da misli da će ‘dobiti’ vas, a izgubiti slobodu.

Što poduzeti?

Usredotočite li se na ideju kako muškarci ostvaljaju žene koje im odgovaraju bez posebnog razloga, može vam se svaki odnos činiti beznadežnim i uzaludnim. Ne dopustite da taj strah u vama prevlada.

Naučite komunicirati s partnerom na način da mu pokažete koliko je sretan, ispunjen i koliko vas voli. Hvalite i cijenite se međusobno, umjesto da kritizirate jedno drugo. Uznenadit ćete se koliko će vam ljubavi i zahvalnosti pružiti zauzvrat.

Povratak na Net.hr