Idiot na bijelom konju

Moderne i suvremene žene učinile su puno za sebe. Izborile su svoje mjesto pod suncem i dokazale se. Jedino nismo uspjele promijeniti način na koji muškarci razmišljaju…

Treba li im ugraditi neki mikročip u glavu da shvate da žena nije svemoguće biće? I da još uvijek treba zaštitnika i oslonac! Danas žena može sve i zato je to tako teško shvatiti.
Imati super uspješnu karijeru i zarađivati više od muškarca, biti super mama i savršena organizatorica obiteljskog života.

Masaža… nogu

Ali gdje je ona u tome? I zašto jest, ako sve to tako savršeno ‘behandla’ preplavljena osjećajem bijesa, krivnje, nezadovoljstva? Zašto svaki drugi brak danas završava razvodom?

Ne kažem da danas ne postoje sretni brakovi u kojem muž razumije svoju ženu, sjeti se otići na roditeljski i ponekad je dočeka s večerom. (Nakon toga joj masira noge!)
Ne kažem da ne postoje divni, krasni i vrijedni izdanci toga roda. Naravno da postoje i sretna sam zbog toga.
Naravno da ne propagiram razvod kao svjetlo na kraju tunela. Ljubav je najljepša stvar na svijetu! Zbog nje je Zemlja ljepše mjesto i sve ima smisla. I uvijek ću vjerovati u snagu ljubavi. No ona zahtijeva angažman obiju strana. A što je s našim prinčevima?

U usporedbi sa superheroinama današnjice, koje imaju kilometarski popis neodgodivih poslova, oni rade manje od najletargičnijih kućanica, a pripisuju si zasluge od kojih boli glava!

Moderna bajka

Možda je problem u bajkama kojima se još filamo, a stvari su se promijenile za 180 stupnjeva. Ključ sreće možda više i nije u princu, jer on nije opravdao svoje postojanje kao zaštitnik i životni oslonac. Jer naša princeza danas ima diplomu, magisterij i doktorat! Ima vozačku i super auto (pa joj ne treba bijeli konj) te se može odvesti i na kraj svijeta. Možda je vrijeme za neku novu, modernu bajku koja bi zvučala otprilike ovako:

Nekoć davno živjela djevojka koja je svog mladića pitala hoće li se njome oženiti. Mladić je odgovorio: NEĆU!!
Od toga dana djevojka je živjela sretno do kraja svog života, nikome nije prala, kuhala, peglala, zabavljala se s prijateljicama, radila je i trošila svoj novac na što je htjela.

* KRAJ *

P. S. Problem je da nama, kad smo bile male, te bajke nisu ispričali nego su nas zeznule onim idiotom na bijelom konju!

Rozi Kugli
Ženska posla

Povratak na Net.hr