VODIČ ZA POČETNIKE: / Evo zašto i s kime biste se trebali grublje poseksati

Ljudi od davnina uživaju u grubom seksu. A stručnjaci kažu da postoje i legitimna fiziološka i psihološka objašnjenja naše ljubavi prema bičevima i 'spankingu'.

25.12.2016.
7:40
Giphy.com
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedno od tih objašnjenja poznato je i kao teorija transfera požude, kaže za Women's Health seksologinja Nicole Prause.

"Ako va ugrize, ogrebe ili vas blago udari, vaš krvni tlak raste, a otkucaji srca se ubrzavaju, kao odgovor na bol", objašnjava stručnjakinja. "Ako se to dogodi tijekom seksa, taj osjećaj doživljavamo kao dio seksualnog uzbuđenja."

Drugo objašnjenje ima veze s 'obrascima bola' koje prepoznaje naš mozak. Zone mozga koje reagiraju na bol djelomično se preklapaju sa zonama koje se 'pale' kad smo seksualno uzbuđeni.

Zahvaljujući tome, mozak se relativno lako 'zbuni' i pomiješa bol i zadovoljstvo, u situacijama kad oni idu u paru, kao što je slučaj prilikom grubljeg seksa.

Spontanost i iznenađenje su, između ostalog, ono što čini vezu lijepom i kvalitetnom. Ipak, to ne važi kad grublji seks dođe na red. Ako vas to privlači, s partnerom ili partnericom morate razgovarati prije nego što se upustite u eksperimentiranje, inače se lako može dogoditi da se stvari ne završe onako kako ste se nadali.

Sigurnost na prvom mjestu

Jedna od najvažnijih stvari, kad je ovo u pitanju, je da se cijelo vrijeme oboje osjećate sigurno. Dobar trenutak da započnete razgovor na tu temu je predigra, kad ste oboje raspoloženi i uzbuđeni.

"Važno je da oboje budete otvorenog uma i da ne odbijate prijedloge partnera na prvu loptu. Osim toga, trebali bste znati da to što je osoba s kojom ste u vezi odlučila s vama podijeliti fantaziju koja uključuje i grublji seks, ne govori baš ništa o njenom ili njegovom karakteru, pogledu na svijet, moralu niti o njezinim ili njegovim ranijim seksualnim iskustvima", kaže profesorica Debby Herbenick s Indiana University.

Grublji seks samo je jedan od mnogih načina uživanja u seksu, i to je jedino što je važno. Sve ostalo, ide u kategoriju lažnog moraliziranja.

Ipak, 'sigurne' riječi nisu loša ideja.

"Ljudima koji tek počinju otkrivati čari grubljeg seksa uvijek preporučam 'žutu, zelenui crvenu' metodu", kaže Moushumi Ghoses, psiholog specijaliziran za bračne i partnerske odnose.

"Potrebna vam je riječ za 'ne' ili 'stani', naravno, ali, potrebna vam je i neka za one situacije kada vam se sviđa ono što se trenutno događa i uživate u tome, ali biste ipak željeli da partner malo uspori."

Ako ste razgovarali s partnerom i ispostavilo se da vas oboje privlači ideja o grubljem seksu, evo što bi moglo biti u redu za početak.

Spanking

Neka vas lagano udari raširenim dlanom po nižem, mesnatijem dijelu guze. Ako pogodi pravo mjesto, vibracije se šire do klitorisa, što podiže razinu uzbuđenja. Drevni tekstovi kažu da malo pljeskanja po guzi budi kundalini, odnosno vašu seksualnu energiju. Eksperimentirajte malo, ako vam se sviđa, lako ćete se sporazumjeti oko intenziteta i učestalosti.

I nemojte se suzdržavati, možete i vi pljesnuti njega po guzi. Nisu rijetki muškarci koje to uzbuđuje.

Povlačenje za kosu

Ima žena koje uživaju kada im partner tijekom seksa kosu skupi u šaku, tako da na neki način upravlja njezinim kretanjem i položajem. To osobito dobroo funkcionira kada je u pitanju seks odostraga ili 'obrnuta kaubojka', a godi zato što taj oblik 'čupanja' izaziva nalet adrenalina i endorfina. Ali, muškarac bi trebao voditi računa, tako da uhvati što više kose, i što bliže korijenu, u suprotnom, čupat će, ali na onaj pogrešan, idiotski način, kao kad dječaci zadirkuju vršnjakinje u školi.

Grickanje

Ovdje smo već na terenu animalnog. Što ponekad može biti upravo ono što nam je potrebano... Ali, i ovdje važi isto pravilo, počnite lagano i pratite signale. Nije loše da prvi ugrizi budu ovlaš, oni koji nastaju kombinacijom donje usne i gornjih zuba. A onda... Vidjet ćete već kuda će vas odvesti.

Preuzimanje kontrole

Ponekad je dobar osjećaj kad vas muškarac podigne u zagrljaj, odnese u krevet i... Ali, kao i sve drugo, samo ako je taj muškarac, onaj jedan, jedini, dragocjeni, onaj kojem se prepustite i prije nego što vas dodirne, onaj koji vas pogleda i njegovo je sve što imate, i ono što ne znate da možete - njegovo je. Samo ako je onaj kojeg volite takav da ono što niste ni znali da se u vama krije - za njega je. Samo tad i samo tako, samo s takvim muškarcem ovo sve ima smisla.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali