Loša vijest / Uživaju li žene uopće u seksu? Novo istraživanje šokiralo odgovorom

Image
Foto: Pexels

Veliki broj žena želi da muškarci što prije dožive vrhunac kako bi spolni odnos stao

4.2.2019.
8:25
Pexels
VOYO logo

Za stotine žena seks jednostavno nije ugodno, već bolno uskustvo, tvrdi novo istraživanje provedeno na više od 1200 odraslih osoba. Tvrtka Durex došla je do statistike da bolan seks pogađa gotovo 73 posto seksualno aktivnih žena. 

Otprilike 1/3 ispitanih žena tvrdi da bol utječe na njihov libido, a jedna od 10 zaključuje da to ima nepovoljan učinak na ljubavnu vezu u cijelosti. Rezultati također pokazuju da je čak 9 posto žena glumilo orgazam s partnerom, a njih 15 posto je požurivalo muškarce da dožive klimaks kako bi neugodno iskustvo bilo gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Unatoč tim brojkama, 57 posto ispitanih muškaraca iskreno je odgovorilo da su primijetili da je njihova partnerica u bolovima.

Jedan od najčešćih uzroka boli je vaginalna suhoća, a liječnica Moses Batwala iz Londona, za Independent, tvrdi da suhoća utječe na 20 do 40 posto žena u dobi od 17 do 50 godina. Osim toga, razlog boli je nerijetko i neugodna poza u seksu, a mnoge žene krive partnere tvrdeći da ih "ne znaju zadovoljiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spisateljica koja se primarno bavi temama seksa i veza, Hannah Witton, objasnila je da žene moraju biti iskrene o tome što im odgovara, a što ne. 

"Seks može biti neugodan, i to je skroz normalno, ali bitno je biti dovoljno samouvjeren i pronaći rješenja koja će odgovarati individualno svima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo