Play ponuda

Šest načina da iz partnera izvučete najbolje

shimmer fallback

Čestitamo! Pronašli ste nekoga s kim želite dijeliti vrijeme, osjećaje, ljubav, život. To je dragocjen dar. Veza puna ljubavi je nešto što trebate čuvati, njegovati, hraniti.

15.7.2013.
7:57
Play ponuda

Slijedi šest osnovnih principa koje savjetuje dr. Mary Jayne Rogers, a koji će vas voditi prema tom putu...

1. Gledajte najbolje u njemu

Što volite kod svog partnera? Kako biste iz nekoga izvukli najbolje kvalitete, morate znati koje su to. Često su kvalitete kojima težimo one koje se temelje na našem sustavu vrijednosti. Definirajte koje su to vrijednosti. Kako se one manifestiraju kod vašeg partnera? Možda prepoznajete dobrotu, suosjećanje, velikodušnost, dosljednost ili mirnoću. To su vrste osobina koje služe poboljšanju odnosa. Sjećate se kada ste prvi put u njemu prepoznali te kvalitete? Osjećaj je sjajan!

2. Ne osuđujte

Prečesto zaboravljamo koliko godi topli zagrljaj. Umjesto da se sjećamo predivnih kvaliteta koje su nas spojile, skloni smo pamtiti one male (čitaj - nevažne) svakodnevne stvari koje nas uznemiruju. Nakon nekog vremena te se sitnice mogu činiti kao velika stvar, ali jesu li one u konfliktu s vašim temeljnim vrijednostima? Ili su samo manja smetnja? Mijenjaju li te stvari bit osobe u koju ste se zaljubili? Imajte na umu da svi imamo sposobnost smetati jedni drugima. Sjetite se stare izreke: 'Dok jednim prstom upirete u nekoga, tri su prsta uperena u vas.' Pokušajte vidjeti ta tri prsta prije nego dopustite da vas te male smetnje dotuku.

3. Komunicirajte sa suosjećanjem i iskrenošću

Pronađite način da mu izrazite sve stvari koje su vam važne. Kada vas razvesele male obične stvari, birajte riječi mudro i s ljubavlju. Zapamtite da riječi imaju moć. Riječi imaju sposobnost podići vas i raniti za cijeli život. Birajte riječi brižno. Neka vam ljubav bude početna pozicija. Duboko udahnite, opustite se, započnite s komplimentom, govorite polako i precizno.

4. Obraćajte pažnju i pokazujte zahvalnost

Danas se sve odvija nevjerojatnom brzinom. Dani prolaze, ispunjeni poslom, obitelji, aktivnostima - životom! Prije nego što shvatite godine će proći. Čemu poklanjate pažnju? Jeste li primijetili posebne trenutke u danu kada je pokazao neku kvalitetu koja vas je privukla njemu? Jeste li prepoznali djela kojima je pokazao da je onaj pravi za vas? Za to ne trebate izdvajati vrijeme. Ne košta ništa da jednostavno primijetite i kažete mu 'hvala'. Ponudite mu iskrene riječi zahvalnosti jer je osoba u koju ste se zaljubili. Nemojte da prođe dan bez da primijetite, prepoznate i uvažite.

5. Suosjećajte

Prečesto se usredotočimo se na stvari poput usluga, darova ili izlazaka kada iz nekoge osobe ili situacije želimo izvući najbolje. Možda prije nego što počnemo misliti o tome što je netko učinio, trebamo prakticirati osjećaje. Kada suosjećamo s onim koga volimo, osjećamo situacije i život na isti način kao ta osoba. On tada osjeća da ga čujete, osjeća se poštovanim i shvaćenim. To pomaže izgradnji povjerenja u vezi. Kada uspostavimo tu duboku razinu povjerenja i razumijevanja, svaka osoba u vezi može osjetiti slobodu dozvoliti si da ono najbolje iz nje izađe na površinu.

6. Budite najbolji što možete

Budite sretni - jedino nad čime imamo kontrolu su naši osjećaji i ponašanje. Osjećaj sreće, pozitivne akcije i stavovi su zarazni. Sjećate se svojih temeljnih vrijednosti? Personificirajte ih. Sasvim je sigurno da će vas se vratiti kao odraz u zrcalu. Sreća i zadovoljstvo su vaši. Vi i vaš partner cvjetate. Vaša veza uspijeva.

Play ponuda
Play ponuda