Samo jedna jednostavna riječ koju upotrebljavaš svaki dan može zauvijek uništiti tvoju vezu

Sve se može vrlo brzo promijeniti

24.11.2017.
11:00
flickr, Guian Bolisay

Koristiš je svaki dan u komunikaciji sa svojom boljom (možda gorom) polovicom, a zapravo te može stajati veze. On se osjeća kao da ga napadaš kad upotrijebiš tu riječ, a zapravo situacija nije uvijek takva. Pomoći ćemo ti. Radi se o jednoj osobnoj zamjenici. Pogađaš li možda o kojoj?

Ti, ti, ti

Na primjer: "Ti se nikad ne javljaš na mobitel. Zašto me odbijaš uvijek? Nije ti stalo više do mene kao nekad." Ovakvih je situacija stvarno mnogo kroz dan, a napadaš ga bez razloga, dok ti zauzimaš potpuno obrambeni stav. Prebacuješ krivnju na njega, a ti ispadaš žrtva. Umjesto napada, uvijek se možeš odlučiti za jednostavan razgovor koji ćeš voditi mirnim tonom. Bez napada.

Kad počinješ razgovor s prebacivanjem krivnje i korištenjem riječi "ti" vrlo je velika vjerojatnost da će ti partner uzvratiti istom mjerom, a tada nastaje svađa koja nema kraja. Rezultat je naravno sve veća ljutnja i niz optužbi koje su vjerojatno bezrazložne.

Sve što trebaš napraviti je izbaciti ovu riječ iz razgovora s boljom polovicom. On će te više slušati jer ga nisi napala, već si odlučila razgovarati, a uz to si se postavila kao da ste ravnopravni, a ne kao da je on glavni krivac. Probaj s rečenicama koje započinju s "ja" ili su napisane na način da stavljaš sebe na prvo mjesto. Na primjer: "Jučer me stvarno povrijedilo kad si rekao da nisam ništa pospremila u stanu." Ovdje je fokus na tome da si ti povrijeđena i uzrujana, a ni u jednom trenutku ne napadaš njega.

Potrebno je određeno vrijeme da se navikneš na ovakav način komunikacije, ali moguće je. Jednom kad ga usvojiš oboje ćete biti sretniji i zadovoljniji.

Izvor: Your Tango

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali