SVE DOLAZI IZ ODGOJA / Ruski psiholog razbjesnio žene izjavom: 'Evo zašto nemate muža u četrdesetoj...'

Image
Foto: Profimedia

Riječi jednog psihologa su utjecale na žene koje su usamljene i bez partnera

15.9.2023.
12:23
Profimedia
Play logo

Psiholog Mikhail Labkovsky daje besplatne savjete vezano uz neke od najčešćih osobnih problema današnjice pa je tako imao poruku i za nježniji spol.

Žene su same krive

"Žene, evo zašto ste same i bez muža u četrdesetoj? Zato što se plašite veze. Tata i mama su se prečesto svađali, a zatim razveli? Nije iznenađujuće da ćete s tako teškim iskustvom, ako ne svjesno, onda svakako podsvjesno, osjetiti da su veze samo bol, ljutnja i strah. Zato što se plašite muškaraca", rekao je psiholog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je dodao: "Još jedna tipična situacija: ako je tata bio agresor i 'odgajao' te remenom, ili ako te je neadekvatan bivši ponizio ili vrijeđao, pružio bolno iskustvo, velika je vjerojatnost da ćeš odrasti sa strahom od suprotnog spola. I to je sasvim prirodno. Nametnuto vam je mnogo nepotrebnih, netočnih tvrdnji: Da te nitko neće poželjeti, ili da si dostojna samo princa, da je brak svakodnevni mučni rad, da su svi muškarci kreteni, ili da se žena mora pokoravati tim kretenima. Znate, ni ja ne bih tada žurio u vezu."

shimmer fallback
shimmer fallback

Odgoj očeva ima utjecaj na žene

"Ako je vaš otac napustio obitelj i niste ga viđali tijekom odrastanja: Reci mi, tko se želi vezati za čovjeka, voljeti ga i poštivati, znajući da bi on mogao otići iz čista mira? Sve ove okolnosti vode ka tome da se nikad ne poželite vezati za nekog muškarca. Istina, postoji jedno "ali" - netko izabere živjeti u vlastitim psihotraumama, a netko odluči napraviti nešto po tom pitanju. I trebate napraviti samo jednu jednostavnu stvar: potražite nekoga tko će vam pružiti samo sreću", objasnio je Labkovsky.

Dodao je: "Ovo se radi putem pokušaja i grešaka. Morate upoznati nekog tipa, a ako vam je nekako neugodno s njim, on radi ono što vam se ne sviđa, onda mu to možete reći. Ponavlja li se situacija? Pošaljite tog muškarca tamo 'gdje sunce ne izlazi' i nađite drugog. Na kraju ćete sresti nekoga s kime ćete biti sretni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Kako si pomoći

Psiholog je dao i savjete kako se toga riješiti: "Strah od veza i muškaraca otklanja se time da idete na sastanke, komunicirate sa suprotnim spolom, ne plašite se da će nešto poći po zlu i spremni ste na činjenicu da će prvi pokušaji biti 'nesavršen'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AKO STE SE PITALI /

Stručnjaci otkrili koliko muškarci mogu izdržati bez spolnog odnosa: Kad se nađu u krizi, posežu za ovim rješenjem

"Postoje neki ljudi kojima doista nisu potrebni veza i partner. Dovoljni su sami sebi. Istina, mnogi od njih svoju sretnu i izabranu usamljenost doživljavaju kao problem samo zato što je ovako nešto izuzetak od pravila, jer su u manjini i misle da su 'loši' i 'pogrešni'. Zapamtite: ako uživate u životu samca, u tome nema apsolutno ništa loše", poručio je Labkovsky.

shimmer fallback
shimmer fallback

POGLEDAJTE VIDEO: Provjerili smo kako se udvaralo nekad, a kako sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo