nije za svakoga / Može li se zatrudnjeti analnim seksom? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ako uživate u ovoj vrsti seksa dobro je znati neke stvari

14.6.2019.
13:00
www.profimedia.hr
VOYO logo

Iako zvuči nevjerojatno, ipak je točno da se analnim seksom može ostati u drugom stanju. Istina u rijetkim slučajevima, no mogućnost postoji. 

"Rektalni i vaginalni otvor nisu spojeni. Sperma mora dospjeti u vaginu kako bi žena ostala u drugom stanju", kaže dr. Michael Reitano za Health, ali i dodaje da ima nekoliko situacija u kojema se trudnoća može dogoditi i analnim seksom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

"Ako imate nezaštićeni analni seks i sperma iscuri iz anusa, može lako dospjeti u vaginu", upozorava dr. Reitano te savjetuje više opreza, odnosno obavezno korištenje kondoma i kod ove vrste spolnog odnosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga situacija u kojoj može doći do trudnoće analnim seksom je rektovaginalna fistula - rijetko medicinsko stanje. Riječ je o malformaciji, odnosno otvoru kojim su spojeni vagina i rektum, a koji tamo ne bi trebao biti. Rektovaginalan fistula može biti urođena ili stečena postporođajnom traumom, Crohnovom bolesti ili pogreškom kirurga tijekom zahvata u abdomenu.

Ukoliko imate vaginalnu fistulu najčešće je i analni i vaginalni seks teško izvediv, tvrdi dr. Reitano, što znači da je mogćnost trudnoće izuzetno niska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da na kraju zaključimo: Ako koristite kondom tijekom analnog seksa i  ne patite od rijetkog medicinskog stanja, nemate razloga strahovati da će spermij uspjeti doći do jajne stanice ovim "okolnim" putem i u vaš život donijeti neke nove izazove.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo