Moj se dečko zaljubio u moju sestru blizanku. I nisam nimalo ljuta zbog toga

Image
Foto: TheDrifterCollective‏/Twitter

Ova je djevojka sretna što je mogla biti toliko važan dio priče u kojoj je njena sestra pronašla pravu ljubav. I nema nikakav problem s time što je ta prava ljubav njen bivši dečko.

6.4.2017.
8:55
TheDrifterCollective‏/Twitter
VOYO logo

"Najčešća tematika mnogih ljubavnih komedija ljubavni su trokuti: Djevojka je zaljubljena u čudnog, ali privlačnog dečka, a onda se taj dečko zaljubi u njenu frendicu. Osim što se, u mom slučaju, on zaljubio u moju sestru.

Ryana sam upoznala u kafiću gdje je povremeno svraćao pročitati knjigu ili učiti za ispit. To je morala biti sudbina - to što smo se uvijek pojavljivali u isto vrijeme i što smo uvijek naručivali istu kavu. Osim što sam ja svoju pila s kapljicom vanilije, a on s kapljicom vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, znala sam kakvu kavu pije.

Buljila sam u njegov vrat...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da sam crtala ili radila bilo što produktivno, buljila sam u njegov vrat koji je bio presavinut nad silnim poslom kojeg je imao i njega, koji je izgledao nevjerojatno zainteresiranim za posao koji radi...

Jako mi se sviđao. Čak sam i ja počela stavljati vrnje u svoju kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I smjesta sam morala s nekime popričati o njemu. Sasvim prirodno, to je bila moja sestra blizanka Sophie. Ona je bila veoma društvena, prirodno zavodljiva i, uglavnom, najbolja osoba na svijetu. Znala je stvari, znala je gdje da pronađem ključeve koje sam izgubila i kad će me tko nazvati. Ali ona nije mogla znati da je Ryan stvoren za nju, a ne za mene.

Ipak, imala je super ideje: Sjedni pored njega u kafiću. Neka ti nešto 'slučajno' ispadne. Ma ukradi mu i kavu ako trebaš!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sophie nije znala kakvu kavu pije...

Započeli smo romantičnu vezu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ja sam to napravila. 'Ukrala' sam mu kavu i kad smo shvatili do kakve je 'pogreške' došlo, nacrtala sam animiranu verziju njega na njegovu plastičnu šalicu kako bismo mogli znati koja je kava moja, a koja njegova. Rekao je da sam pametna (da, pametna!) i počeli smo razgovarati.

Ispalo je da studira filmsku umjetnost. Taj umjetnik, taj muškarac iz snova bio je apsolutno savršen. Imao je taj neki šum u glasu zbog kojeg je zvučao prilično ekscentrično, poput nekog stranca. Zatim smo započeli romantičnu vezu. Ryan me gledao poput umjetnice koja može savršeno razumijeti njegovu viziju filmske umjetnosti. Imali smo dubokoumne, filozofske razgovore. Zajedno smo gledali filmove. Znao je kakvu kavu pijem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, pričala sam mu i o Sophie. Tada je bila na postdiplomskom studiju na Umjetničkoj akademiji i bila je genijalna. Pričala sam mu o neugodnim dogodovštinama iz djetinjstva i o tome kako je Sophie uvijek bila tu za mene.

Moram spomenuti da smo ona i ja jednojajčane blizanke. Dakle, identične smo. Izgledamo potpuno jednako. Roditelji su nas oblačili u istu odjeću kad smo odrastale. Držale bismo se za ruke kad smo čekale bus. Izmišljale smo vlastite riječi i igrale se zajedničkim lutkama. Ona je voljela pop glazbu, a ja rock. Sophie je bila razgovorljiva, a ja sramežljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek je tražio izliku da joj bude blizu

Došlo je vrijeme da Ryana pozovem na upoznavanje s roditeljima. I naravno, obožavali su ga. Zatim je redovito počeo dolaziti na druženja s mojom obitelji. Sve je bilo savršeno, dok nisam shvatila da je Ryan pao na moju sestru, a ne na mene. Ona je bila plamen, a Ryan je bio poput moljca. Uvijek je tražio izliku da bude u njenoj blizini, sve ju je više spominjao u razgovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno, znala sam to prije njega. A znala je i Sophie.

Nisam mrzila Sophie zbog njegovih osjećaja, ali morala sam znati osjeća li i ona isto. Stoga sam to jednostavno spomenula i ona je zatim provela sate i sate plačući. Dugo vremena, Sophie je odlučila postupati pošteno i držala se što dalje od njega, zato što je jednostavno takva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, između njih je bilo očite kemije, koja između mene i njega nikada nije postojala. U početku sam zavidjela Sophie i sve sam pripisivala njenoj zavodljivoj prirodi. Nije si mogla pomoći, bio je to njen prirodni magnetizam. Nije mi ga pokušavala ukrasti. Ali to me progonilo - Sophie i ja smo blizanke, identične blizanke, tako da stvar sigurno nije bila u izgledu. Pa onda, što to Sophie ima, a ja ne?

Postao mi je nevjerojatno odbojan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, stvar je bila više u tome što Ryan i ja nismo imali. Način na koji je žvakao hranu postao je nevjerojatno odbojan. Način na koji je zalizivao kosu i pričao o filmovima ponekad mi je užasno išao na živce. Shvatila sam da mi njegovi poljupci nikada ne bude leptiriće u trbuhu, iako je bio nevjerojatno privlačan.

Gledala sam Sophie i Ryana zajedno, i mogla sam jasno vidjeti da je i ona počela padati na njega. Obrazi su joj se crvenjeli. Cijelo njeno tijelo smijalo bi se kad je on provalio neku šalu. On je jako dobro znao kad je loše raspoložena i uvijek se trudio razvedriti je. Ni jedan njen bivši dečko to nikada nije mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nikad se ništa nije dogodilo. Oboje su imali poštovanja.

Prekinula sam s njim. A njih su dvoje danas u braku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ja to više nisam mogla podnositi. Kad je Ryan prvi put s nama slavio Dan zahvalnosti, bilo je to previše bolno iskustvo jer je sve bilo previše umjetno. Zato sam ga povukla sa strane nakon večere i prekinula tu farsu. Rekla sam mu da vidim koliko je zaljubljen u Sophie, i da mi to uopće ne smeta. Bilo je očito da između njih postoji nešto posebno.

Ryan je otišao, a Sophie je bila nekako odsutna kad sam pričala s njom - čini mi se da je mislila kako je sve ovo njena krivnja. Tjedni su prolazili...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I napokon, Ryan je nazvao Sophie.

Nisu išli na kavu. Otišli su na roštilj, od svih mogućih stvari. Sophie je postala sramežljiva polovica, a ja sam postala razgovorljiva i ona koja je morala izglađivati situaciju. Sophie su trebali mjeseci da prihvati kako sam ja stvarno i iskreno okej sa svime. Ryan i ja jednostavno nismo bili jedno za drugo. Kad sam ga ljubila, osjećala sam se kao da ljubim brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zatim je moj bivši postao moj šogor. Ryan je te godine oženio Sophie.

Bila je to nevjerojatna romansa, posebno za Sophie, koja je mislila kako se nikada neće udati. Uvijek sam ja bila ta koja je sanjarila o bijeloj vjenčanici i princu na bijelom konju. Ali život nikad nije onakav kakvim ga zamišljamo, i ja sam sretna što sam mogla biti dio priče u kojoj je moja sestra pronašla sreću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: XO Jane

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo