Play ponuda

KARTA PODIJELILA EUROPU / Gdje se trubi, a gdje ne na svadbama? Nas su bome načastili: 'Tipično za Balkance. Vidio sam i kako pucaju'

Image

Popularna stranica objavila je kartu koja je podijelila Europu jer je iznijela statističke podatke gdje se trubi, a gdje ne na svadbama

12.5.2022.
10:35
Play ponuda

Na karti prikaza u kojim državama se trubi u svatovima je Europa podijeljena na pola. Države u kojima nikako nećete čuti trubljenje vikendom tijekom održavanja svatova su: Portugal, Španjolska, Andora, Francuska, Belgija i Nizozemska.

Zanimljiva karta

Na Instagram profilu Lover of Geography se mogu pronaći razne nove karte koje dijele Europu, Sj. Ameriku, Aziju ili i cijeli svijet po određenim kriterijima. Karta koja je nedavno objavljena pod nazivom "Države u kojima uzvanici u automobilima trube prilikom dolaska na svadbu", je izazvala pregršt komentara.

Na toj karti je Europa podijeljena na pola. Prema karti, države u kojima nećete vikendom čuti trube u svatovima su: Portugal, Španjolska, Andora, Francuska, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Italija, Velika Britanija, Irska, Island, Norveška, Švedska, Danska, Finska, Njemačka, dok su trube sastavni dio tradicije svadbi u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Grčkoj, Turskoj.

Komentari na zanimljive podatke

Jedan Amerikanac je napisao: "Tipično za Balkance. Vidio sam i kako pucaju u nebo", koji je uz to dodao kako smatra da je riječ o primitivnom događaju.

Ostali nisu u tome vidjeli ništa sporno te su dodali: "U mojem Omanu se također uvijek trubi. Nije vjenčanje ako se ne proizvodi buka."

"U Njemačkoj nije toliko neobično. Imamo puno imigranata koji su tu došli sa svojom tradicijom i nastavljaju s tim običajima. Meni to jako smeta i ne shvaćam poantu" napisao je jedan Nijemac kojemu se ta tradicija ne sviđa uopće, dok su ostali naveli da se trubiti zna i u Portugalu, Češkoj, Italiji i Mađarskoj, dok je Skandinavcima običaj nepoznat i bizaran.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda