BRAK IZ SNOVA / Iranac se zbog ljubavi preselio u Srbiju: Tanji je jedno još uvijek pravi izazov

Image
Foto: Instagram

Veza Tanje i Mahdija bila je vrlo burna, ali ljubav je na koncu pobijedila sve izazove i prepreke

21.6.2024.
19:38
Instagram
VOYO logo

Ljubav Tanje Tanacković Khodabakhshi i Mahdija Khodabakhshija svladala je sve prepreke, izazove, jezične barijere i stereotipove. Da bi došli jedno do drugoga, morali su prijeći tisuće kilometara i to prije više od deset godina, piše Republika.

"Mahdi i ja smo se upoznali davne 2013. godine na jednom sportskom kampu u Srbiji i vrlo brzo smo započeli našu vezu, koja je bila vrlo burna, pošto je bila na daljinu. On je imao svoje sportske obaveze, uspješnu sportsku karijeru u Iranu, a ja svoj posao i sportske obaveze u Srbiji. Viđali smo se kad god smo stizali, nekada na pola puta u Turskoj, što je definitivno dalo određenu dozu romantike. Nije uvijek bilo lako, događali su se prekidi, ali smo uvijek nalazili put jedno ka drugom", otkrila je Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JANA SAVJETUJE /

Test od dvije sekunde otkriva je li muškarac za brak: 'Postavite samo ovo pitanje'

Image
JANA SAVJETUJE /

Test od dvije sekunde otkriva je li muškarac za brak: 'Postavite samo ovo pitanje'

Tanja je u taekwondou od svoje 17. godine, deset godina kao natjecateljica, a kasnije i kao trenerica. Pored toga, operativni je menadžer u jednoj IT firmi.

Mahdi je bio jedan od najboljih svjetskih taekwondoista, a uspješnu karijeru imao je u svojoj zemlji. Međutim, to ga nije spriječilo da se njih dvoje vjenčaju 2019. godine i da on promijeni svoj život iz korijena i preseli se u Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog voljene žene odlučio je postati srpski reprezentativac. Osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na europskim prvenstvima, ali i prvo i jedino zlato na Svjetskom prvenstvu u muškoj konkurenciji 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove obitelji odlično su se prihvatile

Mahdi je s Tanjom otvorio taekwondo klub u suradnji sa Sportskim društvom Radnički, za koji se aktivno natječe i osvaja medalje te tu radi i kao trener.

"U početku veze bilo je jezičnih barijera, ali vrlo brzo su nestale. Trenutno komuniciramo najviše na engleskom, mada je Mahdi sve bolji u savladavanju srpskog jezika koji nimalo nije lagan, dok ja razumijem perzijski ali se još uvijek ne usuđujem pričati ga. Mada, s vremenom će se i to promijeniti", ispričala je Tanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je da su se njihove obitelji međusobno odlično prihvatile te da se osobno uvjerila da stereotipovi koji postoje o Iranu nisu osnovani i da je tamošnji narod i više nego gostoljubiv i društven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo često putujemo u Iran, i svaki put otkrijem nešto novo jer ta zemlja je toliko velika i bogata da mislim da je nikada neću u potpunosti upoznati. Iranci su divan narod, a zemlja je predivna, kulturološki raznovrsna, puna prirodnih bogatstava za koje svijet ni ne zna, a ljudi su izuzetno obrazovani i kulturni. Svaki put kad otputujem tamo, iznova se oduševim", kazala je Tanja te je otkrila što ju je iznenadilo.

"Djevojke i žene su izuzetno poštovane i njegovane, ali ono na što se vjerojatno nikada neću naviknuti je način na koji voze! Dosta hrabrosti mi je trebalo da sjednem kao suvozač u automobil, a pogotovo kao vozač. Poslije nekoliko godina se polako privikavam, ali te gužve i način vožnje definitivno nije lako prihvatiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Karte za trajekt, sladoled, ručak, ležaljka: Koliko košta dan na bračkoj plaži?

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo