zaštitite svoje zdravlje / 5 stvari koje ne smijete raditi nakon seksa

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
Foto: www.profimedia.hr

Kako naglašavaju stručnjaci izuzetno je važno nakon spolnog odnosa paziti na zdravlje i smanjiti mogućnost infekcija

3.4.2019.
14:20
www.profimedia.hr
VOYO logo

Kad pomislite na trenutke u kojima se osjećate najviše opušteno i sretno, osjećaj blaženstva nakon seksa sigurno vam kroz glavu ne prolaze misli o infekcijama. Međutim, neke stvari ne smijete činiti jer mogu biti štetne za vašu vaginu.

1. Zaboravili ste mokriti

Tijekom spolnog odnosa bakterije mogu doći u vaš mjehur. "Ovo može odvesti do infekcija mokraćnog mjehura nakon spolnog odnosa. Može doći do problema pa je vrlo važno mokriti jedan sat nakon seksa", kaže ginekolog dr. Robert Wool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mokrenja obrišite od naprijed prem natrag kako biste izbjegli širenje fekalija s anusa u vaginalnu zonu. "Zbog oteklina i mikro oštećenja koji se mogu pojaviti tijekom odnosa, vaša koža je sklona sklona infekcijama", kaže ginekologinja Leslie Page za Woman's Health.

2. Pranje supunom i različitim gelovima

Neke žene osjete potrebu za supunom i tuširanjem, ali to stvarno nije potrebno. Vaša koža je vrlo osjetljiva nakon spolnog odnosa i može doći do alergijske reakcije na jake kemikalije u sapunima i različitim gelovima. "Korištenje sapuna može dovesti do iritacije vagine i suhoće", objšnjava dr. Wool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vagina je organ koji se sam čisti i treba se prema njemu odnositi vrlo nježno, ako nešto ne stavljate u svoje usta, ne biste trebali stavljati u oko ili oko svoje vagine", kaže Page. Ako se ipak želite istuširati, koristite čistu vodu.

3. Spavanje u seksi rublju

Image
seks i ljubav /

Analni orgazam postoji: evo savjeta kako ga postići

Pamučno rublje je najbolje jer je prozračno. Treba izbjegavati poliester i najlon. "Nakon seksa je vaša koža topla i vlažna, zahvaljujući znojenju, vaginalnom iscjedku i spremi", kaže Page. "Sintetičko donje rublje zadržava vlagu pa postoji rizik od infekcije. Vagini treba prozračnost. Zato ostanite goli ili koristite pamuk", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Vruća kupka

Kupka puna mjehurića nakon seksa može zvučati kao savršena aktivnost, ali evo loše vijesti. "Stidnica se poveća tijekom seksa kao reakcija na stimulaciju i kako bi se otvorila vagina, što znači da zapravo imate velike šanse za infekciju", kaže Page. Ako ste u vrućoj kupki s partnerom, to znači da ste izloženi njegovim bakterijama. Također, veliko izlaganje vodi smanjuje učinkovitost obrane od infekcija.

5. Korištenje vlažnih maramica

Ako ste osjetljivi na kemikalije kao što su alkohol, glicerin, mirisi i određena ulja, upotreba vlažne maramice za brisanje može izazvati iritaciju. Znakovi koji upućuju na ovaj problem su crvenilo, oticanje i svrbež. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo