Jelo kojim i službeno počinje uživanje za stolom u vrijeme božićnih blagdana svakako je bakalar koji se u našim krajevima tradicionalno priprema na sam Badnjak.
Ova vrlo cijenjena riba može se pripremati na različite načine, a bakalar na bijelo, brudet od bakalara i namaz od bakalara samo su neke od popularnih varijacija.
Ako se ovog Badnjaka želite držati gastronomske tradicije, ali na nešto drugačiji način, u novoj epizodi blagdanskog specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR naš chef Tomislav Špiček će vam pokazati kako pripremiti fino pečeni file bakalara na ukusnoj posteljici od slanutka začinjem s malo đumbira.
Izvrsno se poklopilo i to da je ovoga puta našem chefu u goste stigla Marina Fernadez, pjevačica i glumica rodom iz Splita, koja je mnogo godina provela u Portugalu. Kako je otkrila tijekom druženja s našim chefom, Marina se za vrijeme boravka u Portugalu imala prilike nauživati ove cijenjene ribe.
Bakalar u Portugalu definitivno spada u gastronomsku tradiciju, a Portugalci su najveći potrošači bakalara na svijetu. "Kako Portugalci vole reći: 'Bakalar na tisuću i jedan način' i zaista je tako", prisjetila se Marina. "Osim toga, kada je o hrani riječ, u Portugalu vlada filozofija da se nikada ništa ne baca. Mislim da je to baš lijepo", istaknula je.
A kako je našem chefu ispao ukusni riblji specijalitet u nešto drugačijem ruhu, možete pogledati u novom nastavku specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR.
I u ovom kulinarskom specijalu za sve namirnice pobrinuo se SPAR, a ostale sezone gastro specijala sa Špičekom by SPAR dostupne su na linku.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.