BBQ majstorije sa Špičekom / Zdravi i ukusni, raskošni odresci od tune s roštilja prava su delikatesa

30.6.2022.
9:11

U prekrasnom zelenom okruženju Dedine sjenice, naš popularni chef Tomislav Špiček pripremao je mnogima omiljenu deliciju - plavu ribu, i to file tune na roštilju. Uz odreske tune, Špiček je osmislio i vrlo zanimljiv i kreativan prilog od pečene buče uz dodatak ukusnog sira Burrata di bufala koji se proizvodi od bivoljeg mlijeka te cherry rajčice za salatu.

U ovom izdanju BBQ majstorija sa Špičekom, popularnom se chefu na ručku pridružila mnogima omiljena domaća glumica Sanja Vejnović. Kao posebno iznenađenje za domaćina, Sanja je Špičeku donijela poklon - vlastitu kuharicu, u koju je i sama uvrstila nekoliko recepata s tunom, ali i svežnjić svježeg ružmarina, koji će odlično poslužiti kao začin i upotpuniti aromu svježeg bosiljka i maslinovog ulja. U pripremi ovog savršenog ljetnog gastro specijaliteta, Tomislav Špiček je koristio file tune iz INTERSPAR ribarnice koja uvijek ima izvrsnu ponudu svježe ribe, a fini meki sir Burrata di bufala dio je linije proizvoda DESPAR PREMIUM.

Recept: File tune s prilogom od buče, Burrate di bufala i cherry rajčica

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:

  • File tune
  • Buča
  • Burrata di Bufala
  • Cherry rajčice
  • Svježi bosiljak
  • Grančice ružmarina
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • Cvijet soli

Priprema:

Za pečenje odrezaka tune chef Špiček je koristio posebnu dasku od cedrovine koju je prije stavljanja na roštilj stavio namakati u vodu na dva sata. Nakon namakanja u vodi, dasku je stavio grijati na rešetku roštilja. Zatim je s filea tune pažljivo odstranio masnije dijelove koji se inače mogu iskoristiti za marinade.

Image

File tune izrezao je na odreske jednake veličine, svaki otprilike dva centimetra debljine. Kako sam Špiček preferira jače pečenu tunu, jedan odrezak je stavio ranije peći. Buču najprije treba oprati, oguliti koru, očistiti pulpu i narezati na manje komade. Buča se zatim stavlja peći na roštilj zajedno s odrescima tune, a na tunu je stavio začinsko bilje, svježi ružmarin i bosiljak koji će dati svoju specifičnu aromu tijekom pečenja.

Image

Kako je buča sama po sebi slatka, chef Špiček je objasnio da će je začiniti tek nakon što bude pečena. Dok se tuna i komadi buče polagano peku na roštilju, Špiček je nastavio pripremati prilog. Cijele komade Burrate Špiček je rastvorio rukom i poslagao na cherry rajčice narezane na četvrtine. Sve je začinio s nekoliko kapi maslinovog ulja, cvijetom soli, paprom i svježim bosiljkom.

Image

Kad su buča i odresci tune pečeni, dasku od cedrovine treba maknuti s roštilja, a u tome će odlično poslužiti posebne rukavice za roštiljanje koje drže temperaturu.

Sve što vam treba za roštilj na kojem možete eksperimentirati s različitim vrstama namirnica, od mesa, ribe, povrća ili vege delikatesa, umaka te začinskog bilja možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue u svojoj ponudi ima veliki izbor različitih roštilja, od standardnih roštilja na ugljen, plinskih roštilja pa sve do praktičnih električnih roštilja. U okviru robne marke SPAR Barbecue možete pronaći i kompletni dodatni pribor za roštiljanje, uključujući i posebne rukavice, daske za pečenje i dimljenje, silikonske posude za pečenje na roštilju, hvataljke, kutije za roštilj i pa čak i setove uz pomoć kojeg možete ispeći izvrsnu pizzu na grillu.

Poslije ovog ukusnog i laganog ručka, Tomislav Špiček je svojoj gošći Sanji poklonio idealni ljetni poklon, Casus Grill. Riječ je o jednokratnom grillu s drvenim rešetkama i ugljenom, idealnom za piknik. Casus Grill je ekološki prihvatljiv i sto posto biorazgradiv, a nakon korištenja, sagorjeli ugljen može se iskoristiti kao prirodno gnojivo za biljke u vašem vrtu ili balkonu. Casus Grill možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu.

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama