'GODINA PROĐE, DAN NIKAD' / Žarko Laušević tijekom braka se zaljubio u drugu ženu, a godine proveo u zatvoru zbog ubojstva: 'Nikad to sebi neću oprostiti'

Image
Foto: Antonio Ahel/Pixsell

U jednom crnogorskom kafiću, sukobila se grupa mladića, a Žarko je pucao u njih u samoobrani, gdje je ubio dvojicu, a trećeg je teško ranio.

15.11.2023.
16:22
Antonio Ahel/Pixsell
VOYO logo

Žarko Laušević preminuo je nakon duge i teške bolesti u 64.-toj godini, a pamtimo ga po brojnim ulogama.

Njegova karijera

Kako piše Story, Žarko je popularnost stekao '80-ih, nakon što je 1982.godine glumio u filmu 'Progon'. Glumio niz uloga u filmu i kazalištu, o ostao je prepoznatljiv po ulozi u filmu 'Oficir s ružom' za koji je dobio Zlatnu arenu u Puli za najbolju mušku ulogu. Osim filma, veliku popularnost mu je donijela i jedna od glavnih uloga u seriji 'Sivi dom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Preminuo Žarko Laušević

Imao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, poput, "Šmeker", "Svečana obaveza", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Original falsifikata", "Bolje od bekstva" , "Kaži zašto me ostavi", "Nož" te mnoge druge.

U to je vrijeme Laušević bio jedan od najpoznatijih i najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičen za ubojstvo

Jedna kobna noć 1993. godine, okrenula je Žarku život naopačke. Naime, u jednom crnogorskom kafiću, sukobila se grupa mladića, a Žarko je pucao u njih u samoobrani, gdje je ubio dvojicu, a trećeg je teško ranio.

Taj događaj opisao je u svojoj biografiji 'Godina prođe, dan nikad' u kojoj je opisao kako su ih trojica napala i počela tući, a on se našao na podu. Prije toga kupio je pištolj, kojeg je nosio u torbi zbog prijetnji koje je dobivao zbog lika Svetog Save u istoimenoj predstavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Preminuo Žarko Laušević

"Vadim pištolj iz moje torbe i istog trena ga repetiram upravljajući ga prema napadaču. On skače na mene! Vidim mu tu, na par centimetara od mene onaj isti luđački pogled i nikakav strah. Hrvemo se, stojeći, oko mog pištolja. Vidim da nešto viče, ali ništa ne čujem. Moj CZ-99 je između naših grudi. Četiri ruke koje se otimaju. Pritišćem okidač. Ništa se ne događa. Ni zvuk, niti siledžija odustaje. Pucam ponovo. Ništa. ’Bože, radi li ovaj pištolj uopće?’ Pucam ponovo. Ne znam koliko puta i ne znam gdje. Mislim da sam ga pogodio. Pritisak popušta, njegovo tijelo se odvoji od mene", opisao je Žarko.

Nakon toga, Žarko je opisao kako je vidio drugog napadača kako mu bode brata slomljenom bocom te je pucao i u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

"Ubio sam dva momka što su tek zakoračila u život! Da nisam, mi bismo bili mrtvi! I Mili i ja. Da mi je oteo pištolj, ubio bi me! A onaj drugi je klao Milog kao životinju preda mnom. S koljenima na njegovim grudima mog brata onesviještenog i nepomičnog - kolje slomljenom flašom! Pucao sam. Nisam imao izbora. Nisam znao ništa drugo. Nikad to sebi neću oprostiti", opisao je glumac.

Na suđenju je dobio 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva, s obrazloženjem da je prekoračio nužnu obranu. Žarko je kaznu izdržavao u Spužu i Požarevcu, a 1998. godine, Savezni sud mu je preinačio presudu te ga osudio na četiri godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u Srbiju

Ubrzo nakon toga, preselio se u New York, gdje su ga ponovo osudili na 13 godina zatvora, a 2009. godine uhićen je u SAD-u jer je u zemlji boravio bez vize, ali iste je godine pušten iz pritvora, te mu je odobren ostanak u zemlji.

Image
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Preminuo Žarko Laušević

Početkom 2012. godine Ivica Dačić mu je uručio srpsku putovnicu, a 2014. godine se vratio u Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubavni život

Kako piše Kurir, Žarko se ženio dva puta. Prvi put je bio u braku s Majom s kojom ima kćer Asju i sina Dušana, tijekom kojeg se zaljubio u Anitu Roganović s kojom ima kći Janu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko je pisao dnevnik u zatvoru u kojem je spomenuo i Anitu.

"23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje", napisao je Žarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Žarko Laušević u mlađim danima

Naime, maserku Anitu upoznao je na snimanju filma “Boj na Kosovu”.

Serije s Voya

Podsjetimo, o njegovom počinjenju ubojstva snimljena je i serija koju možete pogledati na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, glumio je i u seriji "Kalkanski drugovi", koja prati priču o grupi kriminalaca koji su upleteni u niz zločina, poput otmice, ubojstva i trgovinu drogom, a također je možete pogledati na platformi Voyo.

Image

Glumio je i u seriji 'Državni službenik' koja prati poslovne i privatne živote suvremenih agenata službi zavjetovanih na tajnost, a otkriva opću situaciju na tom polju, kao i njihovu borbu sa svakodnevnim prijetnjama kojima je izložena sigurnost zemlje. Seriju isto tako možete pogledati na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Nadam se da će Banožić biti nevin i oslobođen. On je potpuno potkapacitiran, nikad nije smio postati ministar'

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo