Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
GORDON RAMSAY I OSTALA ELITA /

Oni su najutjecajniji kuhari svih vremena, a znate li po čemu je svaki od njih poseban?

Donosimo vam listu najutjecajnijih kuhara svih vremena...

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jeste li se ikada zapitali tko je ostavio najdublji trag? Svi znamo superpopularne kuhare s malih ekrana: Bobby Flay, Gordon Ramsay i mnogi drugi poznati s TV-a, ali jesu li oni i najutjecajniji? Postoji cijela lista kuhara koji su imali velik utjecaj na svijet kulinarstva prije njih, stvarajući i istraživajući velik broja jela, mijenjajući način na koji kuhari pristupaju hrani, kao i način na koji danas jedemo.

I mi imamo svoje kuhare za utrku: Tomislav Špiček, Željka Klemenčić i Ivan Pažanin, kao jedni od vodećih kulinarskih znalaca u Hrvatskoj svoja će iskustva i male tajne gastronomije ponovno dijeliti s kandidatima nove sezone emisije "Tri, dva jedan-kuhaj!", koju u novom ruhu gledamo već u ponedjeljak, 31. siječnja u 21 sat na programu RTL-a.  

U nastavku svratite pažnju na popis pet najutjecajnijih kuhara:  

Jacques Pépin (rođen 18. prosinca 1935.) američki je kuhar, autor, kulinarski pedagog, televizijska osoba i umjetnik francuskog porijekla.  Kasnih 1980-ih pojavio se na francuskoj i američkoj televiziji i napisao niz kuharica koje su postale bestseleri.   

2. Marco Pierre White (rođen 11. prosinca 1961.) britanski je kuhar, ugostitelj i televizijska osoba. Prozvan je prvim slavnim kuharom koji je 1994., u dobi od samo 32 godine, postao najmlađi i prvi britanski kuhar koji je ikada dobio tri Michelinove zvjezdice. Obučavao je istaknute kuhare kao što su Mario Batali, Gordon Ramsay, Curtis Stone i Shannon Bennett

3. Joël Robuchon (7. travnja 1945. - 6. kolovoza 2018.) bio je francuski kuhar i ugostitelj. Gault Millau 1989. proglasio ga je "Kuharom stoljeća", a 1976. nagradio Meilleur Ouvrier de France (najbolji francuski radnik) u kuhinji. Objavio je nekoliko kuharica, predsjedavao je odborom za Larousse Gastronomique te  vodio kulinarske televizijske emisije u Francuskoj.   

4. Gordon James Ramsay (rođen 8. studenog 1966.) britanski je kuhar, restaurator, pisac, televizijska osoba i kritičar hrane. Njegovi restorani ukupno su nagrađeni sa 16 Michelinovih zvjezdica, a trenutno ih ima ukupno sedam. Njegov restoran s potpisom, Restaurant Gordon Ramsay u Chelseaju, u Londonu, ima tri Michelinove zvjezdice od 2001.  

5. Georges Auguste Escoffier (28. listopada 1847. - 12. veljače 1935.) bio je francuski kuhar, ugostitelj i kulinarski pisac koji je popularizirao tradicionalne francuske metode kuhanja. Velik dio Escoffierove tehnike temeljio se na onoj Marie-Antoine Carême, jednog od kodifikatora francuske visoke kuhinje.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike