'Kuharicu sam pripremala dvije godine. Ta jela svakog dana jede moja obitelj. Svako jelo sama sam skuhala i fotografirala. To je moje malo umjetničko djelo', kaže Suzy Josipović Redžepagić.
'Kuham već 25 godina, otkad sam postala mama. Uvriježeno je mišljenje da manekenke znaju samo šetati po pisti. Ako su još i plavuše, ni diploma ni magisterij neće lako promijeniti te predrasude', napisala je magistrica marketinga u predgovoru.
Kuharicu je 46-godišnjakinja posvetila svojoj mami Nadi, a napisala ju je da bi njezine kćeri Sara (25), Hanna (14) i Tara (11) sve recepte imale na jednome mjestu. Pazila je da jela budu jednostavna i da se začini mogu kupiti u svakoj trgovini. Ima i nekoliko kompliciranijih jela.
'Jela poput guščje jetre na granny smith jabukama pripremaju se kad gosta želite impresionirati. Po mojim receptima mogu kuhati profesionalci i početnici', kaže Suzy.
I poznati ljubitelji gastronomije imali su riječi hvale za novopečenu spisateljicu.
Ana Ugarković rekla je da je čitajući recepte poželjela otrčati u kuhinju i isprobati ih, a jedan od naših najcjenjenijih gastronoma Veljko Barbieri nazvao ju je iskrenom i jednostavnom, čime se razlikuje od površnih estradiziranih kuharica kakve se često tiskaju.